HandbollIFK Kristianstad

IFK Kristianstad aldrig nära – Andy Schmidt briljerade

Inför 4326 var IFK Kristianstad aldrig nära Rhein Neckar Löwen och handbollsmatadoren Andy Schmidt.
27-32 slutade matchen och ska man plocka ut ett endaste liten matchavgörande detalj är det förmågan att frågan egen planhalva kasta bollar i en tom kasse.
IFK Kristianstad brände tre lägen. Rhein Neckar Löwen satte sex.

Ett kostsamt moment i första halvlek för IFK Kristianstad kom med knappa kvarten spelad. Stig Tore Moen åkte ut i samband med gästernas 6-7 och när IFK slarvade rejält i två anfall blev det både 6-8 och 6-9 i tom kasse.
När Andy Schmidt efter det stegade förbi på utsida två till 6-10 tog Ola Lindgren sin första timeout.
När sedan IFK fick chansen att göra mål på samma sätt, i en målvaktslös bur, sköt Anton Hallén en halvmeter över… Faktum är att Kristianstad sköt tre skott mot öppet mål – som landade ovanför ribban.
Och när den andra kantspringaren Alfred Ehn i momentet efter kom sopren lästes han sönder av Mikael Appelgren.
”Äjäffkö” fick alltså jobba i uppförsbacke och när det ena sexmetersläget brändes efter det andra infann sig den där ”det här går inte”-känslan. I Rhein Neckar Löwens mål räddade Mikael Appelgren skott i krysset ena stunden och med tåspetsen vid stolproten i nästa. Räckvidden kändes nästan orättvis och efter en räddning hördes faktiskt ett stilla ”Ohhh!” från hemmapubliken.

Inte blev det bättre när Schmidt hutade in sin fjärde boll för halvleken i öppet mål. 7-14 och game over-aura direkt. En frustrerad och förbannad Ola Lindgren kastade in time out-kortet på nytt.
Det IFK har råd med i Handbollsligan, för det mesta, räckte inte slantarna till nu.
Det tyska jätten straffade Kristianstad direkt. Skoningslöst!
13-18 i paus kändes inte orättvist, men ur ett nordostskånskt perspektiv – onödigt. De tekniska felen när man plockade ut målvakten vid utvisningar var den stora skillnaden.
Och att hämta upp fem bollar mot Rhein Neckar Löwen? Att backa genom Göteborgs bakgator med långtradare, i rusningstid, skulle vara en lättare uppgift.

Andra halvlek inleddes med en demonräddning av Leo Larsson. En en till! Och ytterligare en!
Monsieur Kappelin, för dagen liggandes hemma i magsjuka (passa er för gratisprover för salami på diverse stormarknader), kanske fick nytt hopp för en stund.
För en stund fick hemmalaget vind i seglen.
Moen bakom-ryggen-passade, laget fick någon märklig utvisning med sig och med 18-20 på tavlan fick publiken upp hoppet igen.
Ett hoppets ljus som Andy Schmidt 8tio mål) blåste ut med en vissling. Handbollens hybrydmix-svar på Albert Einstein och Leo Messi.
Med 21-28 tio minuter kvar var matchen naturligtvis definitivt körd.
Till slut landade det på 27-32.

Gudmundsson gjorde ett av sju mål och resten av niometersspelarna hade en nästan lika dålig dag på jobbet.
Leo Larsson prisades som hemmalagets bästa spelare, men även Valter Chintz är värd att framhålla. Två inledande missar, men sedan sex mål på lika många avslut

Hoppet kring gruppavancemang lever hur som helst.
Nästa uppgift: Kielce på hemmaplan den 6 februari.

Läs även:

“Vi fick våra chanser, men tog dem inte”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close