skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖnneköps IF

Linus Nyman – Önneköps IF:s nye man på tränarbänken

Nyligen tillträdde Linus Nyman som huvudtränare för Önneköps IF – som sitt första tränaruppdrag. Blott 33 år ung och en relativt kort spelarkarrirär bakom sig kan många säkert ifrågasätta hans kompetens. Men det ska inte vara något hinner, enligt Linus, som ser fram emot sin kommande debutsäsong på tränarbänken.  

Kan du berätta om din tränarkarriär?

– Ja, den är ganska kort… Den börjar ju nu. Detta är mitt första tränaruppdrag faktiskt.

Varför blev det Önneköp?

– Ja, jag har bland annat spelat där, och trivdes väldigt bra. Som spelare hade jag ofta problem med skador. Jag är ju bara 33 år. Nu har jag två barn och känner att tränarrollen passar bättre än att spela.

Trots din korta tränarkarrirär – har du lyckats etablera en filosofi?

– Eh, ja, men jag tycker att det är viktigt att man sätter ett bra, stabilt försvar. Sen offensivt är det ganska fritt. Jag tror att jag är ganska präglad av italiensk fotboll generellt.

Har du hunnit träffa spelargruppen än?

– Ja. Vi har haft två träningar och en match, i vilken vi vann med 5-1. Spelargruppen är en blandning mellan lite rutinerat och en del ungt. Det är en grupp där alla jobbar åt samma håll. Det känns väldigt positivt.

Har klubben något uttalat mål inför kommande säsong, vad du vet?

– Alltså, vi trillade ju ner. Man måste ju börja någonstans. Vi hoppas väl på att hamna någonstans i mitten, främsta målet är att hålla oss kvar, så att vi kan bygga därefter. Det är där vi börjar i alla fall.

Jag har hört viskningar om att Linus Nyman eventuellt ska iklä sig rollen som spelande tränare. Jag ställer honom frågan.

– Det blir ju spelande tränare som jag kommer vara. Jag har huvudansvaret, det har jag, och är tränare. Men jag kommer att spela så ofta jag kan. Och då kommer min assisterande, Gerard, att ta över huvudansvaret. Det har vi diskuterat igenom.

Vad har du för position på planen?

– Eh, jag är väl en nummer tio-spelare. Offensiv mittfältare.

Vad gör du utanför fotbollens värld?

– Jag umgås med min familj. Och vänner. Sen ser jag en hel del fotboll. Milan är favoritlaget.

På tal om Milan – Zlatan?

– Zlatan? Jo, han kommer, haha. Han är faktiskt en som jag ser upp till inom fotbollen. När det kommer till tränare så har jag ingen speciell. Jag plockar lite från överallt, avslutar Linus Nyman.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close