HandbollIFK Kristianstad

“Vi fick våra chanser, men tog dem inte”

Efter 27-32 hemma mot Rhein-Neckar Löwen var det frustrerat i hemmalägret.
– Vi fick våra chanser, men tog dem inte, sa Ola Lindgren.

Ola Lindgrens IFK Kristianstad hade behövt komma upp i maxprestande för att rubba det tyska storlaget.
Det var man dock aldrig riktigt nära att göra.
– Båda lagen spelar tätt just nu, men jag trodde att vi skulle kunna få energi efter senaste segern mot Montpellier och rida vidare på den framgångsvågen.
– Det blev för svårt att komma tillbaka efter flera enkla misstag och efter att ha gett bort många enkla mål i öppen kasse.
Lindgren pekar ut en speciell sekvens när man tappade bort sin biljett in tillbaka i matchen.
– Vi kunde ha gjort den här matchen jämnare och kastade bort en boll vid en kontring vid ställningen 20-18. Vi hade våra chanser, men tog dem inte, summerar Lindgren.
Olafur Gudmundsson var inne på samma linje:
– De straffade oss hela tiden. När vi fick samma lägen som de fick tog vi inte de chanserna.
– Vi ska normalt sett inte göra så här enkla misstag. Efter det var vi tvungna att ta en del chanser, kanske för stora chanser.

Nicolaj Jacobsen var på ett bättre humör i Rhein Neckar Löwen, som gått på en del minor både i ligan och i Champions League, och som just nu har ett oerhört intensivt matchschema.
– Vi är såklart nöjda med lagets insats i en svårhanterad tid med mycket matcher. Laget spelade inte så bra som jag hade önskat, men killarna visade bra inställning och jag tycker att momentet som avgjorde var mitten av första halvlek. Då fick lagen många tvåminutersutvisningar, ärligt talar vetr jag vet inte vad som hände riktigt ett tag, men vi fick en del enkla mål då som gav oss självförtroende. Vi kunde spela lugna och avslappnat efter det.
– Det är aldrig enkelt att möta IFK Kristianstad, men laget höll misstagen nere i andra halvlek och kom ur vår lilla svacka när det bara skiljde två mål.
Mikel Appelgren, som spelade första halvlek:
– Vi ville ha ett bättre resultat än senast i Champions League. För oss, i den här perioden, var det en mycket bra vinst. Vi tar med oss många bra saker.

Läs även:

IFK Kristianstad aldrig nära – Andy Schmidt briljerade

Relaterade artiklar

Back to top button
Close