FC RosengårdNyheter

Viktig match stundar serieledande FC Rosengård Futsal

Under söndagseftermiddagen spelar FC Rosengård Futsal en väldigt viktig match i division 1. Man leder just nu serien, och för att detta ska förbli verklighet är seger i helgens match mot Jönköpings-laget FC Real av högsta prioritet.

Förra helgen spelade FC Rosengård Futsal en av säsongens, på förhand, tuffaste matcher – FC Paratodos borta i Ulricehamn. Trots dem uppenbara parametrar som skulle försvåra en poängutdelning, lyckades FCR sno med sig samtliga poäng från den matchen. 5-2 skrevs slutresultatet till.

Nu väntar en ny, tuff match – och ack så viktig. I kampen om fortsatt serieledning – där Göteborgslaget Geesguud UF – är närmaste utmanaren – tar FCR emot FC Real på söndag.

– Det är en mycket viktig match på söndag. Vi måste vinna alla matcher vi har framför oss om vi vill hålla förstaplatsen i gruppen och kvala till SFL. FC Real Jönköping, som vi möter på söndag, är nykomlingar i div 1 och vi vet inte så mycket om dem, bara att de spelar mycket fysiskt. Om vi spelar futsal med mycket rörelse och snabba passningar på söndag kommer vi att vinna matchen, säger lagets huvudtränare Francis Maciel da Costa till Skånesport.

Matchen spelas på söndag, klockan 15, i Rosengårds sporthall.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close