HandbollHK Malmö

Malmö massakrerade RIK med 23 bollar – 23 bollar!!!

35-12 mot RIK
En 71-procentig målvakt som tidigare smugit under radarn.
En försvarsmatador som sällan spelar offensivt vräkte in åtta mål – delvis från en ny position.
HK Malmös enorma, oerhörda, vansinniga, sinnessjuka kross mot Redbergslid var anmärkningsvärd på väldigt många sätt.

Efter flera örfilar i både Handbollsligan och EHF-cupen, samt med en skadads Adam Lönn, kom HK Malmö till spel hemma mot Redbergslid en aning stukade.
Hade man ju kunnat tro…
men istället för att visa pappsyke valde spelarna att knyta näven och börja om från början. Och början innebär alltid bra försvarsspel.

Hur det fungerade?
Tja. Efter 25 minuter hade Redbergslid gjort tre (!) mål.
HKM-försvaret hade ett fotarbete som ett jamaicanskt stafettlag på 100 meter och när RIK väl kom till avslut visade den norske talangen Robin Paulsen Haug fin form. Tio räddningar i första halvlek.
Mittförsvaret var on fire! Robert Månsson var hungrig som en dalmatiner på en leverpastejbuffé. Kassem Awad vann varje duell och varje blocksituation och roade sig dessutom med att göra mål när det fanns tid över. Nio mål gjorda tidigare under säsongen – åtta idag – vara några bombare från elva meter!
I RIK var det enda som imponerade Jonatans Wenells mustasch. Tom Selleck hade fått mindervärdeskomplex.

17-6 i halvlek innebar game over.
25-8 efter drygt 15 minuter i andra halvlek innebar förnedring. Thulin i RIK-kassen var bortalagets bästa spelare, det säger en del…
29-10
“De vita eleganterna” spelade upp sig en gnutta i andra halvlek när Malmöspelarna stundvis mest funderade på vilken sås de skulle ha till söndagssteken, men vart segern skulle gå var det aldrig något snack om.
Paulsen Haug visade även i andra halvlek att de första 30 minuterna inte var någon tillfällighet. Ohyggligt imponerande! 75-procentig fram knappa kvarten kvar. Akkurat!
Frilägen. Sexmeterslägen. Inget gick. HK Malmö hade kunnat ställa ett fotbollsmål på kortsidan och ändå vunnit med tio bollar.

Jim Andersson avslutade slakten med en japan till 35-12.
En historisk kross och en imponerande insats – mot ett lag som var så svagt och oinspirerat att till och med busschauffören rodnade om kinderna.

Kassem Awad till C More:
– Åtta mål är ovanligt…. Jag fick chansen på nio meter och det fungerade! Jag har spelat vänsternio förut – men det var länge sedan.
– Bakåt vat det fantastiskt. Lugnt! Vi snackade mycket och Robin räddade mycket. 22 räddningar – det talar för sig självt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close