NyheterTennis

SM-guld till Helsingborgs TK efter derbyseger mot Fair Play

Efter fyra raka SM-guld fick Fair Play TK lämna över trofén till Helsingborgs TK. Finalen i Faiir Play Stadion i Malmö slutade 5-1 till Helsingborgs TK.

HTK hade stärkt upp med Johanna Larsson och tog dessutom en tidig ledning med 2-0 efter dubblarna. Efter det blev det för tungt för hemmalaget.

Johanna Larsson vann både dubbeln i par med Clara Tauson och singeln mot Cornelia Lister. Det blev klara siffror mot Lister. 16-åriga Clara Tauson vann sedan även sin singelmatch.

– Det blev för tufft i dag. De hade en topp 100-spelare och en spelare som är topp fem i världen på juniorsidan i laget. Men vi gjorde vårt bästa och matcherna var jämna. Det är bara att gratulera Helsingborg till guldet. Vi kommer tillbaka och siktar på att vara med och slåss om guldet nästa år, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

Fair Plays Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin förlorade en jämn andradubbel mot danskorna Emilie Francati/Maria Jespersen med 6-7, 3-6. Förstadubbeln blev också en jämn drabbning. Cornelia Lister/Malene Helgö föll mot Johanna Larsson/Clara Tauson med 5-7, 4-6. Tufft läge för Fair Play som i sina fyra senaste SM-finaler haft 2-0 efter dubblarna.

Kajsa Rinaldo Persson reducerade till 1-2 för Fair Play TK, men sedan vann Helsingborgslaget resten.

Att det skulle bli Helsingborgs TK som puttade ner Fair Play TK från tronen var logiskt. De tio senaste åren har de två klubbarna totalt dominerat damernas elitserie i tennis. De har nu fem SM-guld var på de tio säsongerna.

Foto: Bildbyrån

SM-final
Fair Play TK-Helsingborgs TK 1-5
D1: Cornelia Lister/Malene Helgö-Johanna Larsson/Clara Tauson 5-7, 4-6
D2: Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin-Emilie Francati/Maria Jespersen 6-7 (5), 3-6
S1: Cornelia Lister-Johanna Larsson 4-6, 3-6
S2: Malene Helgö-Emilie Francati 3-6, 3-6
S3: Karen Barritza-Clara Tauson 1-6, 3-6
S4: Kajsa Rinaldo Persson-Melis Yasar 6-2, 6-1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close