BK OlympicFotbollNyheter

Viktor Jacobsson klar som målvakt för BK Olympic

BK Olympic har gjort klart med ny målvakt inför kommande säsong. Efter gårdagens träning kritade Viktor Jacobsson på kontraktet.

Viktor har stått mellan stolparna senaste året för KSF Prespa Birlik. Redan som åttaåring började Viktor Jacobsson  i Bunkeflo och var med i LB07 från starten 2007 när sammanslagningen med Limhamns IF bildades.

Varför valet av BK Olympic:
– Efter säsongens sista match för Prespa Birlik började hjärnan gå i 190. Vad ska bli nästa steg, vilket steg är för högt, var utvecklas jag mest och vad vill jag med min fotboll? Dessa fyra frågor bland annat gick i loop i mitt huvud fram till att jag igår signade med BK Olympic. Efter provträningar med många lag förra vintern visste jag att jag inte ville hamna i en position där jag behövde vänta på svar från klubbar, nu var det MITT beslut vad som känns rätt för MIG. Därför väntade jag inte i år med att skriva på utan när magkänslan kändes rätt, då slog jag till. BK Olympic känns som rätt lag för mig. Grimberg är en bra tränare, det är ett otroligt bra gäng med bra killar både på och av fotbollsplan och de spelar en mycket fin fotboll. Allt det som jag letar efter i ett lag.

Du kommer närmast från KSF Prespa Birlik. Vad tar du med dig därifrån?
– Mitt år med Prespa började bra, kom snabbt in i gänget och det såg bra ut på träningar, när vi vann första matchen jag spelade kändes det som att det skulle bli en lärorik säsong. Vilket det också blev. Stod majoriteten av matcherna i serien och lärde mig mycket.
I målvaktsvärlden pratas det mycket om erfarenhet och oavsett hur matcherna går så får vi mer erfarenhet. Jag är glad att jag har fått spela i Prespa, det är en fin förening med mycket hjärta.

Hur ser du på din framtiden som målvakt?
– Att spela fotboll på heltid och ha det som yrke lockar såklart sen är det väldigt svårt att veta som målvakt om man någonsin kommer komma upp på den nivån då det oftast sker senare i karriären. Robin Olsen är ett bra exempel på att det är svårt att veta vem som “kommer bli något” som målvakt. Han ville lägga av med fotbollen och några år senare spelar han i Sveriges landslag.
En dröm för mig och många andra som jag hoppas kommer få uppleva. Om någon frågar om jag satsar på fotbollen så är svaret väldigt simpelt: Ja det gör jag.

Redan på lördag den 8 december vankas det en träningsmatch mellan BK Olympic och Jacobssons förra lag, Prespa Birlik kl 13.00 på Lindängens IP

Relaterade artiklar

Back to top button
Close