FotbollNyheterTrelleborg FF

Marcus Pode en av fem spelare som får lämna TFF

Trelleborgs FF bantar truppen efter degraderingen till Superettan. Klubben avslutar kontrakten med Marcus Pode, Furkan Motori, Jacob Palander, Johan Brannefalk och Kofi Sarkodie.

32-årige Marcus Pode (bilden) har spelat i sex säsonger i TFF, uppdelade på två tidsperioder. Han har även spelat i Mjällby AIF och Örebro SK och karriären startade i Malmö FF.

– Marcus är en spelare som betytt mycket för klubben under åren. Efter att ha spelat hos oss tidigare kom han tillbaka 2016 och var, främst genom sina offensiva kvaliteter, en viktig och bidragande del av vår resa till årets Allsvenska säsong, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF till klubbens hemsida.

Försvararen Kofi Sarkodie kom till Trelleborgs FF i somras efter spel i USA, mittfältaren Furkan Motori är fostrad i Trelleborgs FF och både Jacob Palander och Johan Brannefalk hämtades från Malmö FF:s ungdomsled. Palander kom till TFF från MFF U19 2015 och Brannefalk lånades först in till TFF 2016 och blev i år TFF-spelare fullt ut.

Jacob Palander blev i somras utlånad till norska Nest-Sotra.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close