FotbollHässleholms IF

HIF-tränaren om Svenska cupen-lottningen

Under måndagen lottades gruppspelet av kommande säsongs Svenska cupen. Hässleholms IF – ett av fyra skånska lag i de totalt åtta grupperna – hamnade i grupp 7 tillsammans med IK Frej, IF Elfsborg och Djurgårdens IF. En spännande utmaning för division 2-klubben HIF, som tog sig till Svenska cupens gruppspel efter att ha slagit ut bland annat Trelleborgs FF på vägen. 

Dina tankar efter lottningen?

– Jodå, det känns spännande! Två etablerade allsvenska lag, som båda har ambitioner och krav på sig från klubb och supportrar. En häftig utmaning och upplevelse för killarna! Frej, en hårt arbetande Superettanklubb. Väldigt inspirerande och tuff utmaning, det med, säger Hässleholms IF:s tränare, Niclas Lindeqvist.

Hur kommer ni att ta er ann uppgiften, tror du?

– Det skiljer ju två-tre divisioner, så det vore en skräll om vi går vidare. Men sådan är fotbollen. Ingen räknade att vi skulle komma så här långt. Vi ser det som en fantastisk utmaning!

Försäsongen – hur ser den ut för er?

– Försäsongen har mer varit en eftersäsong. Eftersom kvalet drog ut på säsongen så har vi gjort två träningar i veckan under ett par veckor nu, och ett par veckor framåt. Sen drar vi igång den 7/1 efter jul och nyår, med förberedelser för cupen och serien.

Något träningsläger inplanerat?

– Det hinner vi knappt med, avslutar Niclas Lindqvist med ett leende.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close