skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKNyheter

Kvarnby IK hämtar nye tränaren i U19-laget

Degraderingen till division 3 innebär att Kvarnby IK startar om och stärker inriktningen att spelarna i seniortruppen så långt som möjligt ska hämtas i de egna leden. För att ytterligare betona det sättet att jobba lyfter man upp U19-tränaren Lasse Åström som ny tränare i A-laget.

– Det ska bli intressant. Jag har bara varit i klubben ett år som U19-tränare, men har god koll på spelarna som är aktuella för att flytta upp och även de unga talangerna som redan flyttats upp. Nästa säsong ska vi ha 20-22 spelare i truppen. Hälften av dem kommer att vara unga egna spelare; 5-6 som redan är där och minst sex stycken som vi lyfter nu, säger Lasse Åström.

I många år gick Kvarnby IK som en raket genom seriesystemet tack vare gott ungdomsarbete och det var så man tog sig till division 2 och sedan stannade där.

– De senaste åren tycker styrelsen att Kvarnby tappat lite av den traditionen och inte riktigt gett de egna ungdomarna chansen. Det ska vi ändra på.

– Sedan gäller det att ha tålamod. Jag vet inte riktigt om vi är färdiga att direkt ta steget tillbaka till division 2. Målsättningen är att vi ska tillbaka, men om det tar ett par år till så får det göra det. Det viktiga är att vi nästa år slipper att ligga i botten av tabellen. Det har Kvarnby IK gjort ett par säsonger nu och det sliter att hela tiden behöva kämpa för nytt kontrakt.

Lasse Åström har tidigare jobbat i IK Wormo, Landskrona BoIS, Eslövs BK och Lunds BK, men han är uppvuxen i innerstan i Stockholm och ur-Djurgårdare.

– Jag började spela i IFK Skogås, som numera heter Skogås-Trångsunds FF och fortsatte i Älvsjö AIK innan jag kom till Djurgårdens IF som alltid varit mitt lag. Tyvärr fick jag sluta rätt tidigt efter ett par allvarliga knäskador.

Men det innebar att Lasse Åström fick en snabb start som tränare och han har jobbat i 35 år med att träna olika lag och utveckla talanger.

– Jag arbetar också en del med ISM, som är en privat akademi i Italien, berättar han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close