IshockeyRedhawks

Redhawks förlorade första kvartsfinalmötet i München

Det dröjde till den tredje perioden – sen slog Redhawks till. Men München vände på steken, 2-1, och försatte Malmö i en mindre bekväm, men långt ifrån omöjlig, sits inför returmötet om en vecka. 

Christopher Nihlstorp var tillbaka i Redhawks-målet – efter att ha drabbats av magsjuka under matchen mot Linköping senast. Konstantin Komarek och Max Görtz tillbaka i matchtruppen. Oscar Ahlsenfelt hade stannat hemma. I hans ställe agerade unge Linus Gidbark reservmålvakt.

Den första perioden var jämn och präglad av ett högt tempo. Detta mycket tack vare det lilla antal av spelavbrott som skedde under de första 20 minuterna.

Två relativt händelsefattiga perioder följdes av en tredje där matchen fick nytt liv. Foto: Bildbyrån

Malmö hade den hetaste chansen till mål, men nekades där och då av stolpens insida.

Efter en segdragen andra period fick matchen en rejäl uppryckning i den tredje. Två mål inom loppet av bara ett par minuter bjöds publiken i München på.

Redhawks tog ledningen efter att Frederik Storm jobbat in pucken. En och en halv minut senare – 47:14 på klockan – kom tyskarnas kvittering.

Målen blev en rejäl katalysator. Spelet böljade allt mer, tempot ökade och chanserna avlöste varandra.

Drygt sex minuter från slutet skulle RB München se till att vända på steken. 2-1 efter att Christopher Nihlstorp överlistats av en fri Frank Mauer.

Malmö tryckte på för en kvittering i slutet men nekades utdelning. Första kvartsfinalmötet i München slutade med förlust, 2-1.

Redhawks målskytt(ar): 1-0, Frederik Stom(45:38).

Returen i Malmö Arena äger rum nästa tisdag.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close