IK PanternIshockeyNyheter

Avstängning efter att ha skrikit “Bögdjävel”

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd stänger av IK Panterns Andreas Heier i två matcher för “unsportmanlike conduct”
I bortamatchen mot Södertälje ropade Heier “Djävla bögdjävel” till en motståndare.
– I stridens hetta ska jag vara klok nog att inte utrycka mig så och jag ångrar mitt ordval väldigt mycket. Jag är medveten om att det är totalt fel och något som inte hör hemma någonstans, säger Heier.

Bakgrunden, som anges i anmälan, är följande:
“Vid tiden 4.30 i den tredje perioden stoppas spelet för blockering. Panterns nr 76 Andreas Heier stöter ihop med en Södertäljespelare och några lättare knuffar utbyts. När Södertäljespelaren åker därifrån skriker Heier ”jävla bögjävel” efter honom. Båda linjedomarna Jesper Jatko och Marcus Bojling hör detta och ett flertal spelare reagerar på det Heier skriker. Heier ådöms Match Penalty för unsportsmanlike conduct.

Andreas Heiers svar i anmälan:
– Jag ber om ursäkt för händelsen i tredje perioden borta mot Södertälje den 2 december. I stridens hetta ska jag vara klok nog att inte utrycka mig så och jag ångrar mitt ordval väldigt mycket. Jag är medveten om att det är totalt fel och något som inte hör hemma någonstans.

Disciplinnämnden skriver i sin rapport att det är ett oacceptabelt språkbruk som strider mot ishockeyns värdegrunder. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher, inklusive den automatiska som följer vid ett match penalty.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close