FotbollMalmö FFNyheter

Bra genomkörare för MFF – Rieks avgjorde lägermatchen

MFF besegrade Real Balompédica Linense med 1-0. Sören Rieks gjorde målet.

Förutom chansen som gav mål brände MFF en straff och hade två träffar i ribban.

– Jag kan inte minnas att de hade en enda riktigt bra chans och frånsett den sista kvarten då vi tappade en hel del momentum på att göra många byten hade vi bra tempo. Vi utnyttjade verkligen möjligheten att dra full nytta av den mycket fina planen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler från lägret i Malaga.

Målet kom i den första halveken, från vänstersidan. Och det var ingen slump.

– Vi hade ett bra spel där med Behrang, Arnor och Sören.

MFF ställde upp med följande elva: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Eric Larsson, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.

Efterhand fick i stort sett alla speltid när bytena duggade tätt. Real Balompédica Linense är ett Segunda B-lag (tredjedivisionen) och MFF fick jobba för att hålla tempot uppe.

– Tempot är jag inte orolig över. Jag tyckte att det märktes redan mot Genk att vi klarar att hålla det uppe på ett bra sätt även om det redan då var ett tag sedan Allsvenskan slutade. Laget vi spelade mot idag var både bra och nyttigt att möta och lägret är perfekt. Alla spelarna jobbar verkligen hårt för att göra det bästa möjliga av det och faciliteterna är utmärkta, från hotellet till planerna, som verkligen håller hög klass, berömmer Uwe Rösler.

– Nu tar vi ledigt imorgon, det är spelarna värda efter det här. Sedan tränar vi på fredag och lördag innan vi åker hem och håller det träningsfritt på söndagen. På måndag startar vi sedan hemma med den första stängda förberedelseträningen inför Besiktasmatchen.

Redan inför matchen hade MFF hunnit med tre träningspass på lägret; ett på måndagen och två på tisdagen trots att det var dagen före match.

En spelare saknades i matchen. Anders ”AC” Christiansen fick en smäll på ena benet på träningen och stod över. Han ska dock snart vara tillbaka i träning, troligen på lördag. Dssutom stoppar målvakten Fredrik Anderssons sårskada fortfarande honom från spel och träning.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close