NyheterPingis

Eslövs AI jagar fortsatt spel i Europa

När gruppspelet i bordtennisens Champions League lottades hamnade Eslövs AI i en extremt svår grupp. Men inför den sista matchen mot Muhlhausen i kväll lever fortfarande hoppet om att ta tredjeplatsen och nå ETTU-cupen.

De två första lagen spelar vidare i Champions League, trean får en plats i ETTU-cupen och fyran har spelat färdigt. Eslövs AI avslutar hemma mot tyska Muhlhausen. Vinst med 3-0 eller 3-1 och tredjeplatsen är säkrad, vid 3-2 blir det seträkning som avgör.

När det blev 3-2 till Muhlhausen i den förra matchen förlorade EAI seten med bara 10-11, så utgångsläget är ganska bra även vid en 3-2-seger hemma i Blomsterbergshallen.

– Vi går givetvis för seger, har goda chanser och är nöjda med det vi hittills presterat. Man måste förstå att vi hamnade i en otroligt svår grupp. Eftersom vi hela tiden går in som ett av de sist seedade lagen av de 16 är det något vi kallt får räkna med, säger Eslövs AI-tränaren Peter “Pidde” Andersson.

– Våra motståndare är laget som är favorit att vinna hela Champions League, ett topplag i den tyska ligan och laget som leder den franska ligan.

Mot penningstinna ryska Fakel Gazprom Orenburg med bland andra Vladimir Samsonov i truppen var Eslövs AI chanslöst när serien vände i ett dubbelmöte och det har varit tufft även mot Muhlhausen och Hennebont från Frankrike. Fast det är bara en match Peter Andersson är rejält besviken på.

– I den senaste omgången var vi inte bra när vi förlorade mot Hennebont, men vi inledde gruppspelet riktigt starkt när vi vann hemmamatchen mot dem och i omgång två var vi väldigt nära att besegra Muhlhausen. Vi ledde med 2-1 och Truls Möregårdh hade jätteläge att göra 3-1 innan Robert Svensson förlorade den avgörande matchen.

Truls Möregårdh (bilden) har haft ett väldigt tufft schema med internationella stortävlingar kombinerat med spelet i Eslövs AI. Ett tag var den unge talangen sliten, men Peter Andersson tror att det är över nu.

– Truls hade en väldigt tuff höst. Klart att det påverkade med alla resor, vi var ju bland annat i Ryssland och han var till exempel på ungdoms-OS i Argentina. Men det ska inte ha någon betydelse nu och Truls klarar av det. Just att lära sig hur det är att vara en toppspelare i bordtennis med det intensiva program det medför är en del av utvecklingen. Truls klarar det och kommer att bli ännu bättre av det. Jag tycker att man ser hur han blir bättre och bättre hela tiden, säger Peter Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close