IshockeyNyheterRedhawksRögle BK

Redhawks drog längsta strået i hett Skånederby

Fullt hus i Malmö Arena, där publiken såg till att bjuda upp till derby-fest. En intensiv, svängig match gick till straffläggning, där Johan Olofsson avgjorde för hemmalaget. 

Oscar Alsenfelt var tillbaka mellan stolparna för Redhawks. Konstantin Komarek en av flera Malmö-spelare som saknades ikväll. JVM-petade Marcus Sylvegård figurerade i Malmös förstakedja.

Endast tre poäng skiljde lagen åt inför kvällens heta drabbning.

Heta känslor, både på och utanför isen – som ett derby ska vara! Foto: Bildbyrån

Av de två lagen var det Rögle som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Bortalaget såg inspirerat ut och satte, tack vare hög press, Malmö under tryck.

Ett skridskostarkt Rögle vann den första perioden på – en boxningsreferens inkommande – poäng.  Flest och bäst målchanser producerade Ängelholmslaget, samtidigt som man lyckades spendera en hel del tid i offensiv zon.

Inte mycket stämde för Malmö. Man var märkbart tagna av Rögles höga, aggressiva press, och såg till att endast skapa några ströchanser.

Malmö kom ut som ett nytt lag in till den andra perioden. Knappt en minut in hade man jobbat till sig ett powerplay. Ett powerplay som man utnyttjade på bästa sätt. 13 sekunder räckte för att Johan Olofsson skulle hitta läget och sprätta upp pucken i bortre. 1-0, Malmö.

28:30 på klockan var det Rögles tur att replikera – och återupprepa Malmös bedrift: mål i powerplay. Olle Liss hann ta ett par avslut innan han slutligen fann maskorna bakom Oscar Alsenfelt. 1-1 och ny nerv i matchen.

En jämnare period, den andre jämfört med den första.

Ju längre matchen led, desto mer böljande blev spelet. “Rock n’ roll”-känsla på detta derby i den tredje perioden.

Malmös Johan Olofsson hjälte i straffdramat. Foto: Bildbyrån

Den tredje perioden var intensiv och dramatisk – men slutade mållös. Och matchen gick till övertid. Där fick Malmö chansen i två powerplay, men nekades utdelning båda gångerna.

Mållös övertid ledde till straffläggning…

Där Johan Olofsson såg till att skjuta hem extrapoängen till Redhawks.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close