skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPingis

KFUM Kristianstad drar sig ur Superettan

I veckan meddelade KFUM Kristianstad BTF att klubben inte kommer att fullfölja säsongen i Superettan. Svenska bordtennisförbundet fick meddelandet och kunde bara acceptera att säsongen kommer att fullföljas med sju istället för åtta lag.

– Tyvärr lyckades vi inte behålla Alex Naumi och Pedro Osiro Shinohara som spelade med oss förra säsongen och var med och tog oss upp i Superettan. Vi hade räknat med att åtminstone ha kvar Alex och att han skulle vara vår ”etta” men tyvärr fick han ett bra erbjudande från Tyskland som han inte kunde tacka nej till, säger Göran Nilsson, lagledare i KFUM Kristianstad BTF till förbundets hemsida.

KFUM Kristianstad och Eslövs AI samarbetar och man försökte den vägen förstärka laget, men det lyckades inte.

– Vi har under några år nu samarbetat med Eslövs AI och de har hjälpt oss hitta spelare de senaste säsongerna. I år valde de spelare vi hittade att prioritera landslagsuppdrag istället vilket gjorde att motivationen hos våra trotjänare sjönk och till slut hade vi inget annat val än att dra oss ur.

Efter 5-5 och en poäng i den första omgången mot Söderhamns UIF B har KFM Kristianstad radat upp fem raka förluster i Superettan.

– Vi kommer nu i stället satsa fullt på de lag vi har kvar i seriesystemen och även på våra barn och ungdomar. Vi har lärt oss en läxa av detta och i framtiden kommer vi inte gå upp om vi inte har egna spelare som representerar oss, säger Göran Nilsson till förbundets hemsida.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close