FotbollMalmö FF

MFF i sorg efter ordförandens död

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson har hastigt avlidit vid 57 års ålder.

I ett meddelande till klubbens medlemmar skriver föreningen:

“Beskedet nådde Malmö FF under fredagsförmiddagen och styrelsen kommer att sammanträda under dagen. Vi ber alla att respektera de tragiska omständigheterna i väntan på ytterligare kommentarer och information från föreningen.

En minnesplats kommer att öppnas i MFF-museet, Stadion ingång 51, lördagen den 8 december klockan 10:00.

Våra tankar går till anhöriga och närstående i denna svåra stund.”

Håkan Jeppsson valdes in i MFF:s styrelse 2004 och tog över som ordförande efter Bengt Madsen 2010. Efter det har MFF vunnit fem SM-guld, kvalat in till gruppspelet i Champions League två gånger och till Europa League två.

Han växte upp nära Stadion på Borgmästargården och spelade fotboll i MFF:s ungdomssektion tillsammans med bland andra Anders Palmér och Björn Nilsson, men de stora framgångarna i MFF fick han inom bordtennisen. Som bäst var han rankad sexa i Sverige, hade pluskvot på Jan-Ove Waldner och spelade fyra säsonger på heltid i Falkenberg. Efter det gick han över til MFF och var med om att föra upp laget i Elitserien. Han var också under lång tid ordförande i MFF:s mycket framgångsrika pingissektion, som Bengt Madsen byggt upp.

Inom näringslivet var Håkan Jeppsson också en stor profil. Vid sin död var han koncernchef för Inwido AB, en av Europas största leverantörer av fönster och dörrar, med huvudkontoret i Malmö.

– Saknaden efter honom kommer att bli mycket stor inom Inwido, både på det personliga och det professionella planet. Håkan har byggt upp en stark organisation inom Inwido med många ytterst kvalificerade chefer, säger Georg Brunstam, styrelseordförande i Inwido AB i ett pressmeddelande.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close