Eslövs IKHandbollNyheter

Finfin Fia när Eslöv fick fira

Eslövs IK svalde Bjurslätt-Torslanda IK med hull och år.
När den gulsvarta spottade ut benen stod det 31-20 på resultattavlan.
– Träningsupplägget börjar ge resultat nu, säger Lasse Eklöv.

Efter en liten missräkning borta mot Drott noterades Eslövs IK för en ny seger under lördagen, när bottenlaget Torslanda kom besök till Mellanskåne.
Noterbart är att Eslöv var rejält taggat i försvaret. Det dröjde drygt åtta minuter innan Fia Ertzinger tvingades hutta ut första bollen ur sig egen kasse, då vid ställningen 3-1.

Efter en bra start säckade hemmalaget ihop en aning och efter drygt 17 minuter tog Lasse Eklöv timeout. En lyckad sådan, uppenbarligen, eftersom laget gjorde tre raka mål inom loppet på två minuter och därigenom kopplade ett grepp som aldrig släpptes.
– Träningsupplägget börjar ge resultat nu. Vi har fokuserat mycket på fysiken och högt tempo på träningarna. Jag tror att laget kommer fortsätta att utvecklas av den anledningen.

Inställningen från start var fin även i andra halvlek. 12-9 i paus blev till 18-10 på några få minuter och matchen var mer eller mindre avgjord. Lina Wessberg blev, som vanligt, främsta målskytt med sex kassar. Amanda Andersson fortsätter att utvecklas fint, fem mål idag, och Lisa Hansson var inte sämre (fem mål).
Kvällens drottning: Fia Ertzinger i mål.
– Fia var riktigt bra idag och fick fin hjälp av sitt försvar. Hon utvecklas med Micke Salomonsson som tränare. I övrigt var det flera som var med och bidrog och naturligtvis blir det skönt att bygga vidare på den här segern,

Som vanligt skiljer det inte mycket mellan negativt kval (8 poäng) och SHE-kvalplats (12 poäng). Med sina nio inspelade pinnar och en uppåtlutande formkurva torde laget var mer aktuellt för det senare.
Nästa uppgift: Spårvägen (ett annat bottenlag) borta på söndag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close