Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK satte nytt publikrekord

I derbyt mot Örkelljunga satte Lunds VK nytt publikrekord för volleyboll i Lund.

Hela 792 åskådare hade tagit sig ut i vinterrusket. De fick dock inte se en hemmaseger.Trots en bra Lundastart med klar seger i det första setet kunde gästande Örkelljunga VK vända på tillställningen och ta tre raka set.

– Det känns tyvärr som att vi inte är riktigt redo att göra jobbet fullt ut idag, säger spelande Lundatränaren Faeez Alloush i ett pressutskick.

Anfört av Tomas Vilimas gjorde Örkelljunga en stabil insats och inte ens en skada på passaren Ludvig Von Sydow i början på tredje set kunde hindra lagets framfart. Generellt bjöd båda lagen på lite för många misstag och när hemmalagets bränsle började tryta mot slutet var Örkelljunga starkast.

– Det var en fantastisk inramning och vi vill tacka alla som kom för att stötta oss och alla sponsorer som bjöd på inträdet. Vi tar med det som en stor lärdom att spela denna typen av match, något vi vill göra betydligt oftare, sger Alloush.

Extra beröm i Lunds VK till Pontus Nilsson, även framröstad till Lunds bästa spelare, för stabil servemottagning och Martin Bergman för sitt anfallsspel.

Foto: Petter Borna

Relaterade artiklar

Back to top button
Close