FC RosengårdFotbollNyheter

Kvartett lämnar FC Rosengård

Under måndagen meddelade FC Rosengård, via sin hemsida, att fyra spelare lämnar klubben inför 2019. Spelarena i fråga är Hanna Folkesson, Josephine Frigge, Celia Jimenéz Delgado och Ida Lyberg.

Årets säsong får ses lite som en besvikelse för alla som sympatiserar med FC Rosengård. Visst, det blev ett guld i Svenska cupen. Men samtidigt en blygsam tredjeplats, missat Europa-spel kommande säsong samt ett beklämmande uttåg ur Champions League.

Nu har klubben annonserat några förändringar i spelartruppen. Aktuellt är att fyra spelare väljer att lämna inför säsongen 2019:

– Hanna Folkesson kom till föreningen under 2017, och väljer efter endast en säsong att lämna. Nya klubbadressen för Folkesson blir Djurgården.

– Josephine Frigge kom in 2018 som målvaktsersättare. Konkurrensen har legat Frige till lags, som nu söker sig vidare. Ny klubbadress ännu okänd.

– Celia Jiménez Delgado kom till klubben som förstärkning inför hösten på ett korttidskontrakt. Hon lämnade FCR direkt efter sista matchen mot Slavia Prag, för att återvända till Seattle Sounders.

– Ida Lyberg har lämnat FCR för Borgeby. Ida gjorde ett par matcher i A-laget under 2017, men har i år, på grund av skador, haft svårt att få kontinuerlig speltid i A-laget och väljer därför att spela i Borgeby, som nyligen tog steget upp i Elitettan.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close