IshockeyNyheterRedhawks

Redhawks föll i dramat – CHL-äventyret över

Med ett 1-2-underläge med hem från München hade Malmö Redhawks ett underläge att vända på hemmaplan. Ett målfyrverkeri, som slutade i övertidsspel, där Malmös CHL-drömmar grusades. 

Oscar Alsenfelt vaktade målet för Malmö Redhawks. Som hans reserv hade man kallat in Pantern-målvakten Lars Volden. 16-årige Helge Grans ersatte Anton Mylläri på baksidan. Konstantin Komarek var tillbaka efter ett par matchers frånvaro.

Det hann endast gå tre minuter innan Malmö hade fått hål på tyskarna. Emil Sylvegård, Redhawks poängkung i CHL, fick pucken i offensiv zon och sprätte upp den i det bortre hörnet. 1-0 och utjämnat i dubbelmötet.

Ögonblicksbild när Emil Sylvegård sätter 1-0 för Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

Efter tio minuters spel skulle Malmö få en utvisning med sig och ett powerplay. En spelform man haft stor lycka i under säsongen. Denna gång var inget undantag. En studsande puck fann Johan Olofssons klubba och momentet senare var det 2-0 i Malmö Arena.

München skulle få till en reducering – och en utjämning i dubbelmötets totala ställning – efter att en puck studsat via Malmö-spelare och in i mål. Snöpligt sätt att avsluta den första perioden på. Em period som Redhawks varit det bättre laget i.

Den andra perioden inleddes i samma anda som den första: med mål tidigt. Denna gång var det dock bortalaget RB München som skulle få jubla. Passivitet i Redhawks-försvaret renderade i ett 2-mot-1-läge, där tyskarna var skoningslöst effektiva. 2-2 i matchen. Malmö i underläge totalt sett.

Kort därefter kom även bortalagets 3-2-mål. Föranlett av hönsgård i Malmö-försvaret kunde en fri München-spelare prickskjuta in pucken, från slottet, bakom Oscar Alsenfelt i målet. Tungt, tungt för Redhawks, som tappat spelet totalt.

34:46 på klockan, då kom Malmös kvittering. Denna gång var det deras tur att utnyttja ett 2-mo-1-läge på bästa sätt. Johan Olofsson återigen, efter fin passning av Martin Janohls.

Målet blev en nytändning för Malmö, som fortsatte att trycka på – vilket belönade sig ett par minuter senare. Jens Olsson, i offensiv position, såg till att frälsa Malmö Arena genom att pricka in 4-3-målet.

Målen haglade i slutet av den andra perioden. Innan pausvila skulle München hinna göra 4-4.

Det satt långt inne, men i den tredje perioden skulle Redhawks få in 5-4-målet. Ett drömmål av Frederik Storm, vilket ledde matchen in i övertidsspel.

Väl där var det tyskarna som blev lyckosamma. En spelvändning, ett släpp och ett läckert avslut – och så var Malmös Champions Hockey League-äventyr över för den här gången.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close