Nyheter

Hela listan: Föreningsprojekt finansieras av Sparbanken Skåne

260 goda idéer i Skåne får liv när Sparbanken Skånes vinst kommer till nytta i föreningar och organisationer. För andra gången 2018 bidrar bankens ägarstiftelser med projektstöd. Tillsammans investerar banken och stiftelserna i den lokala samhällsutvecklingen.

Den gamla sparbanksidén är fortfarande central i Sparbanken Skåne. Det innebär att banken med sina kunder verkar som en god kraft i samhället. Bland annat sker det genom att vinstutdelning från bankrörelsen kommer till nytta via ägarstiftelserna i det lokala föreningslivet, där pengarna kan skapa värden för framtiden.

Cirka 260 projekt på olika håll i Skåne får nu stöd i denna sista utdelningsomgång för 2018. Föreningar och organisationer kan två gånger om året ansöka om medel från Sparbanken Skånes ägare – Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

– I samarbete med våra ägarstiftelser kan vi medverka till att goda idéer får liv. En sparbank bidrar till samhällsutveckling på många plan. I slutänden är det alla kunder som med sitt val av bank är med och investerar i framtiden, säger Gunilla Bengtsson, bankchef på Sparbanken Skåne.

Bland de aktuella projekten som får sparbanksstöd

  • Uppåkra IF – föreläsning för föreningens 11-åringar i ämnet att motverka utanförskap och mobbning.
  • Trollenäs Idrottsförening – utveckling av parafotbollen; få fler spelare och ledare i Eslövs, Hörbys och Höörs kommuner.
  • Öja Fotbollförening – fotbollsskola för pojkar och flickor mellan 7-14 år.

www.sparbankenskane.se finns en lista med samtliga föreningar och organisationer som får projektbidrag, kommun för kommun.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close