FotbollNyheter

Hörbysonen Oskar Sverrisson om flytten till BK Häcken

Han är BK Häckens senaste nyförvärv – och ett av Skånefotbollens färskaste bidrag till Allsvenskan. För Skånesport berättar 26-årige Oskar Sverrisson om varför det blev just BK Häcken, om första intrycken av klubben och om hur han ser på sin roll i spelartruppen. 

När jag ringer upp Oskar Sverrisson befinner han sig inte i Göteborg – men en lägenhet har han skaffat sig där. En som nya klubben BK Häcken förfogar över. Han är hemma i Skåne för att, på egen hand, förbered sig inför den stundande försäsongen. Med sig hem har han ett personligt träningsschema från nya klubbadressen.

Vilka är dina första intryck av din nya klubb? 

– Nä, alltså, jag har ju inte varit där så länge än. Det har ju egentligen bara blivit två matcher som jag spelat. Utöver det så har jag inte varit där så många dagar. Men jag har hunnit träffa och hälsa på alla i laget, och det känns väldigt bra.

Oskar Sverrisson under U21-matchen mellan BK Häcken och Hammarby IF. Foto: Bildbyrån

De två matcherna du nämner – hur har det gått i dem?

– Eh, det har gått bra, tycker jag. Det var en U21-match mot Hammarby och sedan en träningsmatch mot Degerfors. Jag spelade 90 minuter i båda matcherna och det kändes bra.

26-årige Oskar Sverrisson har en gedigen lista av skånska klubbar på sitt spelar-CV. Från moderklubben Hörby FF bar det av till Lunds BK, där han stannade i ett par säsonger. Efter det tog vänsterbacken sitt pick och pack till  vårt grannland i väst, Norge, för att representera Kvik Halden. Därefter blev det Dalkurd, Landskrona BoIS sedermera Mjällby AIF. Sverrisson var med och förde upp Blekinge-klubben till Superettan under säsongen 2018.

Hur kom du i kontakt med BK Häcken från första början?

– Jo, det var de som hörde av sig och ville bjuda in mig för att komma dit och träffa dem och få känna på det, liksom. De hade väl hört sig för med personer som de känner här i området… Ja, och så hade jag väl bra referenser, och på den vägen är det.

Har du fått någon förklaring om hur de ser på din roll i truppen?

– Nej, men jag vet att jag är en av 24 eller 25 spelare, jag är som alla andra. Sen gäller det bara att komma dit och gilla läget och göra sitt bästa. då tror jag att jag har lika stora chanser som alla andra.

Var det andra klubbar än BK Häcken som kontaktat dig?

– Eh, ja, det har varit en del intresse, det har det. Men sen när de(BK Häcken) hörde av sig så kändes det väldigt rimligt att försöka lösa det och se om det var en möjlighet.

Fanns det fler allsvenska klubbar, eller till och med från utlandet?

– Ja, men det fanns det. Någon från Allsvenskan, sen även från Superettan. Men jag kände väl rätt tidigt att jag inte var så sugen på att åka runt på en massa provspelningar. Men när väl Häcken frågade om jag ville komma dit så kunde jag inte tacka nej.

Vad var det med BK Häcken som lockade dig?

– Det är en väldigt välorganiserad klubb med ett väldigt bra lag, som jag tycker spelar bra fotboll, som är väldigt lik den vi spelade i Mjällby. Det är en tränare i Andreas Alm som jag tycker känns väldigt intressant. Ja, det är en helhet som gör att det känns väldigt intressant att få spela i Häcken. De har väldigt mycket ordnat. Det är en toppklubb i Allsvenskan.

Ett starkt 2018 med Mjällby AIF gav eko i fotbollssverige. Foto: Bildbyrån

Kan du beskriva dig själv som spelare?

– Nej, men jag är väl en löpstark, vänsterfotad vänsterback, som tycker om att delta i offensiven, som tycker om att löpa “hörnflagga till hörnflagga”. jag lägger inga fingrar emellan heller. Det är väl ungefär så…

En spelstil som kan passa in i BK Häcken.

– Ja, men precis. Jag gillar att ha mycket boll och att spela i det lag som för matcherna, även om inte alla är sådana.

Hur ser försäsongen ut för din del?

– Nu är det snart dags att komma igång med det träningsschema som man fått från klubben. Sen drar säsongen igång den 7:e januari med träning. Några veckors träning, sedan börjar Svenska cupen.

Avslutningsvis berättar Oskar Sverrisson kort att han fortfarande följer moderklubben Hörby FF – fast på avstånd numera.

BK Häckens sportchef, Sonny Karlsson, om sin senaste adept:

– Vi är nöjde med att han är här. Bra kille! Bra offensivt, hyfsad defensivt. Erfaren, fast på lägre nivå. Vi tror att han kan ta ett steg till och klara sig bra på allra högsta nivå, säger Sonny Karlsson till Skånesport.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close