FotbollNyheter

Skånsk representation i kvällens Champions League

Under onsdagskvällen dömer tre skånska domare Champions League-matchen mellan Manchester City och TSG 1899 Hoffenheim.

Andreas Ekberg från Bjärred gör sin debut som huvuddomare i Champions League-sammanhang. I teamet ingår även Mohammed Cullum(Arlöv), Kristoffer Karlsson(Höganäs), Stefan Hallberg(Göteborg), Fredrik Klyver (Jönköping) och Glenn Nyberg(Borlänge).

Kvällens huvuddomare, Andreas Ekberg, började döma fotboll som 13-åring i Torns IF. 2001 började han döma i division 6 och division 7. 2004 blev han förbundsdomare och 2014 proffsdomare på heltid. Under fotobllsgalan 2018 fick Andreas Ekberg ta emot priset Årets domare.

Att ha svensk domarrepresentation i Champions League är inget vi har blivit bortskämda med på sistone. Jonas Eriksson ledde ett framgångsrikt team under 2010-talet. Kanske kan Andreas Ekberg och hans kollegor, tack vare en fin prestation i kvällens match, påbörja samma resa.

 

Joel Ask

Foto: Bildyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close