Nyheter

Spelkrönika inför Sveriges EM-öde: “Mer på spel än semifinalplatsen”

Sista chansen. Men inte sista dansen. Att Sverige ska kunna nå semifinal är inte realistiskt att tro. Då krävs dels seger mot Ryssland, men även att Danmark knäpper Montenegro (tänkbart) och att Serbien besegrar Frankrike (tror jag inte en sekund på).

Om vi tittar blint på Rysslandsmatchen så har Sverige definitivt förutsättningar för att vinna. Det verkar inte spela någon roll vilket motstånd som bjuds – det blir jämna och spännande matcher ändå.

Att målvaktsspelet är på en högre nivå än på väldigt länge i ett mästerskap är väldigt glädjande. Tyvärr har det inte sammanfallit med att spelarna som drar de tyngsta lassen i offensiven varit formtoppade. Synd – för om så hade varit fallet hade Sverige kunnat vara ett medaljlag.

Ryssland är redan klara för semifinal och spelar nu sin minst viktiga match på hela mästerskapet. Sverige spelar sin viktigaste.

Ha det i åtanke och kom ihåg vilken roll motivation kan ha för idrottsliga resultat. Ryssland är ett bra lag som tål att rotera på en del spelare, men det är motivationsfaktorn som är nyckeln här till varför jag tror på svensk seger.

För även om semifinalchansen är liten är det mer på spel.

En OS-plats.

Ju bättre placering laget får i EM, desto större är chansen att Sverige kvalificerar sig till OS. Det brukar variera, beroende på hur det går i VM efterföljande år, vilken slutplacering som krävs i EM för att få en OS-biljett. 2016 krävdes det en fjärdeplats, de två åren dessförinnan en åttondeplats.

Vinst mot Ryssland och Sverige är sämst åtta, men skulle man sluta trea (om Danmark besegrar Montenegro) spelar man match om 5-6-plats och då ökar OS-chanserna avsevärt. Jag skulle nog vilja påstå att det är DET som spelarna verkligen brinner för nu.

Sverige betalar 1,79 mot Ryssland hor Nordicbet, det är taget.

Matchen startar klockan 18 och skulle Montenegro förlora mot Danmark (den matchen börjar 15.45) kan ni öka insatsen… Då har svenskorna fått vittring

Relaterade artiklar

Back to top button
Close