FotbollNyheterTrelleborgs FF

Kvintett av värvningar till Trelleborgs FF

Under torsdagen presenterade Trelleborgs FF:s damlag fem stycken nyförvärv. Spelarna i fråga är Ebba Jahnfors, Johanna Nilsson, Emma Nilsson, Julia Larsson och Elin Engbe, som ansluter till laget.

– Jag är väldigt glad att talanger väljer att spela och utvecklas hos oss. Det är ett gott betyg för vår satsning på damerna. Det kommer bli en otroligt spännande säsong som jag ser mycket fram emot, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF, till klubbens hemsida.

Text från Trelleborgs FF:s hemsida:

Ebba Jahnfors är en central mittfältare som närmast kommer från LB07 där hon spelat tre år i F19-Allsvenskan.

– Ebba är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Hon har väldigt bra spelförståelse och har sina största kvaliteter när hon får ligga framför backlinjen och styra spelet, säger Hans Malmgren, huvudtränare i Trelleborgs FF.

18-årige Johanna Nilsson är en mittback som kommer från Borgeby FK.

– Johanna är en modern mittback som utmärker sig i sitt fina huvudspel i kombination med ett härligt uppoffrande spel. Hon är en mittback som skyddar sitt straffområde och mål alla 90 minuter, säger Hans.

23-årige Emma Nilsson är en mittfältare som närmast kommer från Skurups AIF men har fått sin utbildning i BK Höllviken.

– Emmas starka sidor är passningsspelet och speluppfattning. Hon har en spelprofil som kompletterar vårt lag på ett utmärkt sätt, säger Hans.

Mittfältaren Julia Larsson är 19 år och har under hösten 2018 spelat för Södra Sandby i division 1. Dessförinnan tillhörde Julia LB07:s F19-trupp.

– Julia är en lyhörd, klok och välutbildad mittfältare som vi är väldigt glada att få till oss, säger Hans.

Yngst bland tillskotten är 16-årige Elin Engbe som kommer från FC Staffanstorp. Elin debuterade i F16-landslaget på Nordiska Flickmästerskapen i somras.

– Elin har utvecklats enormt under 2018 och har alla kvalitéer som en anfallare ska ha. Jag är väldigt glad att talanger av Elins kaliber väljer att spela och utvecklas hos oss och det ska bli väldigt spännande att följa hennes utveckling hos oss, säger Hans Malmgren.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close