FotbollMalmö FFNyheter

Sören Rieks är inte orolig för att MFF ska ha tappat tempo

Allsvenskan avslutades för över en månad sedan. När MFF i kväll ska gå för seger mot Besiktas i Europa League-matchen i Istanbul blir det därför i hög grad en fråga om MFF klarat att behålla tempot i spelet. Sören Rieks är inte orolig.

– Vi tog upp 0-2 till 2-2 mot Genk, som jag bedömer som ett tempostarkare och mer samspelt lag än Besiktas som mer litar till individuella prestationer. Första halvleken syntes det kanske lite att vi hade problem. Andra blev det mer hawaiifotboll, fram och tillbaka, och vi stod distansen ut. Att ta upp ett underläge mot ett så bra lag kräver att man kan anpassa tempot och det tyckte jag att vi gjorde. Det hade vi inte klarat om vi gått ner oss.

– Jag tycker att vi hanterat veckorna som gått bra och för min egen del känner jag mig i utmärkt form, säger den 31-årige danske vingbacken.

På lägret i Marbella var det Sören Rieks som gjorde det enda målet när MFF besegrade Real Balompédica Linense, som är ett av topplagen i den spanska tredjedivisionen. Ett motstånd som givetvis inte är i närheten av Besiktas klass. Men matchen gjorde ändå nytta.

– Vi vann och det är alltid viktigt. Dessutom fick vi med oss lite matchtempo och matchsituationer. Och för mig personligen fanns det mycket plats och stora ytor. Taktiskt sett kändes de inte så bra och vi hade det ganska enkelt när vi skulle spela oss ur deras press. Men det var ändå en match och bättre och nyttigare än att bara träna. Det var dessutom ett bra läger med goda förhållanden.

Har stor nytta har ni av att redan ha mött Besiktas i Malmö?

– Vi känner till vilka spelare de har och mer om hur de vill spela. Klart att man kan få ut mycket av att se ett lag på video, men det är ändå bättre att ha spelat mot dem och mött dem i olika situationer. Sedan får vi se vilket lag de kommer med. De har ju en ganska bra och stor trupp med många skickliga spelare. Fast flera är kanske mer intresserade av att anfalla än att jobba bakåt och kan vi utnyttja det ger det en fördel.

Vad tror du är nyckeln till att vinna?

– Vi måste kunna pressa dem. Rent kombinationsmässigt är de inte lika skickliga som Genk och jag förväntar mig lite längre bollar och mer duellspel i den här matchen. Jag gillar att vi vet förutsättningarna, att det bara är vinna som gäller och att vi kan gå in med den tanken. I vissa matcher kan det vara bra att ha allt att vinna och inget att förlora.

– De kommer att ha ett väldigt starkt läktarstöd och i laget finns som sagt många duktiga individuella spelare. Men tar vi ledningen kan nog publiken snabbt vända sig mot dem också. Det ska vi försöka utnyttja och få en bra start så att vi känner att vi är med i matchen, funderar Sören Rieks.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Nordic Bet erbjuder givetvis spel på matchen
Besiktas-Malmö FF
1: 1,64, X: 3.95, 2: 5,45

Relaterade artiklar

Back to top button
Close