FotbollLödde IFNyheter

Kristian åter till IF Lödde

Kristian Mjörman har Klågerups GIF som moderklubb. Som 11-åring kom han till Lunds BK och stannade fram till 2011 då han anslöt till IF Lödde. Efter 2 år i LBK så har Kristian kritat på för IF Lödde.
– Det stämmer att jag 2011 anslöt till IF Lödde och var med på resan från division 5 till ett topplag i division 3. Inför säsongen 2017 hörde Lund av sig och var intresserade och efter provspel fick jag ett kontrakt. Säsongen i division 2 gick fantastiskt både för Lunds BK och för mig personligen med 20 mål gjorda i serie- och cupspel.

Du var med och tog upp Lunds BK till div 1 och efter två år i klubben så vänder du åter till IF Lödde igen som nu ligger i div 3. Hur gick dina tankar om beslutet? Vad fick dig att krita på för Lödde?
– I år blev det desto skralare med speltid vilket så klart bidrog till mitt beslut att lämna Lund, men den huvudsakliga anledningen är att jag tar min juristexamen nu nästa sommar och att jag därför kände att jag inte längre kommer ha möjligheten att lägga den tid som krävs för att spela i division 1. Då jag fortfarande älskar att spela fotboll så kändes Lödde som det naturliga valet då jag fortfarande har många vänner där. Det var så klart inget lätt beslut då det verkligen är ett fantastiskt gäng spelare i Lund och alla är verkligen guld värda.

Vad tar du med dig från Lund till Lödde?
– Jag kommer förhoppningsvis kunna bidra med en hel del rutin – Lödde har många bra yngre spelare som knackar på dörren. Spelmässigt är det i boxen jag är som bäst, nära mål. Mina framtidsplaner är först och främst att göra en bra säsong i IF Lödde och utmana om seriesegern. Vi har en intressant trupp med många kvalitetsspelare, till exempel Emil Joelsson och Ruben Grönevik och ifall vi får ihop det tror jag absolut att vi kan vara med och utmana i år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close