FotbollMalmö FFNyheter

Han klär MFF-spelarnas fötter

Spelarna, staben, styrelsen och personalen i MFF går ofta i samma skor.

Det kan man tacka Johan Ljungström på Karlsson & Ljungström för.

– Vi fick uppdraget att designa och plocka fram en paradsko åt MFF, en formell sko, med få sömmar. Det gjorde vi, säger Johan Ljungström, och berättar att just det uppdraget betyder väldigt mycket för honom personligen.

– När jag ser bilder på spelarna och ledarna uppklädda till exempel inför Europamatcherna blir jag oerhört stolt och närmast barnsligt lycklig över att de har mina skor på fötterna. MFF är mitt lag, jag har själv en bakgrund som ungdomsspelare där och jag följer och engagerar mig intensivt i varje match de spelar. Och jag är extremt imponerad över hur MFF sköter allt sånt här. Klubben har en noggrannhet och tanke bakom allt, in i minsta detalj.

– Precis som vi. Det fanns en fin gammal hantverkstradition i min släkt, som jag nu återupplivar och det finns en passion i att göra allt så bra som möjligt.

Johan Ljungström och MFF-skon

Karlsson & Ljungström håller till i Lokstallarna på Kirseberg. Att kliva in i den stora lokalen är som att gå tillbaka i tiden till när ganska lite handlade om stordrift och väldigt mycket om hantverk. Och det finns inte utrymme till ens en millisekunds tvekan om vad allt handlar om. Det står skor överallt, i hyllor, på ställ och på arbetsbord – plus väskor och förkläden, som numera är en del av sortimentet.

I en del av lokalen står dessutom mängder med lådor märkta med MFF-spelarnas och MFF-personalens namn. I lådorna finns avgjutningar av fötterna för att in i minsta detalj kunna anpassa paradskornas passform.

– Det är även ett sätt att inte inkräkta för mycket på deras tid. De har annat att göra än att komma hit och prova och testa, berättar Johan Ljungström.

Skorna präglas med hjälp av en stämpel och förses även med en bricka.

Närmaste granne till Karlsson & Ljungström är Lilla Kafferosteriet och meningen är att Lokstallarna ska utvecklas till ett nytt kultur- och hantverkarcentrum i Malmö. Inte minst nu när Östervärns station öppnat igen och tågen på nya Malmö-ringen stannar i närheten.

Det kommer dessutom att byggas många bostäder i området.

Men Johan Ljungström erkänner att han uppskattar att området ute på “Backarna” än så länge är ganska okänt. Då får han jobba i lugn och ro.

I morgon söndag släpps nästa avsnitt i vår MFF-podd Blått snack.

Där är Johan Ljungström gäst för att prata om MFF-skorna, när han som 14-åring lämnade Eriksfälts FF för att provspela i MFF och sin relation till dagens lag – och mycket mer.

– länk lite längre ner.

Ole Törner

Foto: Ole Törner

 

 

Här kan du lyssna till podden

Blått snack: Möt Johan Ljungström

Relaterade artiklar

Back to top button
Close