AnkaretHandbollNyheter

Ankaret i serieledning – nära minst Allsvenskt kval

9-1-1 på elva matcher och serieledning.
Ankaret imponerar stort i division ett och under söndagen krossades Sävehof med hela 23-34.
– Det är faktiskt lite synd att juluppehållet kommer nu. Vi spelar riktigt bra handboll för dagen, säger tränare Christian Lindvall.

När herrarnas division ett södra kommit halvvägs leder HK Ankaret serien med en poäng före Kärra – och ytterligare en före Vinslöv.
Därefter jagar fyra farmarlag – som inte kan/får ta steget upp i Allsvenskan.
Det är hela nio poäng ner till tabellsjuan Kroppskultur – som är närmast att hota om en kvalplats. I praktiken är det ett “three horses race”. Där en direktplats till Allsvenskan och två kvalplatser till densamma ligger i potten. Det ska alltså mycket till om Ankaret inte som sämst spelar Allsvenskt kval till våren – något laget missade på målskillnad förra säsongen.

HK Sävehof bestod mest av 17 och 18-åringar och kunde inte stå emot de tyngre och starkare skåningarna. 12-17 i paus blev till 23-34 efter 60 minuter. Målskyttet var jämnt fördelat. Gustav Sjölin, Adam Sandgren och Tobias Paradis gjorde sex kassar var. Simon Nord och Niklas Mörk fem var.
Grattis. Men ni går inte ner er i McDonalds-träsket bara för en seger nu va?
– Jo, faktiskt. Grabbarna är värdigt lite fult fett. Själv ska jag unna mig en serieledaröl i bussen hem, säger tränare Christian Lindvall -som släpper något på de strama tyglarna vad gäller spelarnas kosthållning nu när laget går på julledigt.

Serieledning alltså – förvånad eller låg det inom “budget”?
– Jag är lite förvånad. Jag trodde inte att vi skulle vara så stabila redan under hösten. Men vi har grunden kvar från ifjor och det är faktiskt lite synd att juluppehållet kommer nu. Vi spelar riktigt bra i både försvar, anfall och målvaktsspelet sitter. Vi är gedigna över hela linjen.
– Även när vi kommer i underläge i matcherna så stressar vi inte.
– I fjor, när vi kom i överläge, stirrade vi till det lätt för att tappa det. Nu behåller vi lugnet och trummar på. Som idag när vi vinner båda halvlekarna med fem-sex mål.

Hur ser du på Kärra och Vinslöv – era utmanare i toppstriden?
– Vi förlorade med tio bollar hemma mot Vinslöv efter vår sämsta halvlek på flera år… Båda lagen är verkligen värdiga utmanare. Vi har Kärra hemma och Vinslöv borta och de matcherna blir viktiga. Kan vi samtidigt ta poäng mot Kristianstads, LUGI:s och Sävehofs B-lag kan det bli bra. Men man vet ju inte vilka lag de ställer upp med under VM-uppehållet exempelvis.
Är kvalplatsen åtminstone säkrad nu – kan vi komma överens om det?
– Nej! Vi var i ett bra läge även ifjor, men förlorade kvalplatsen nesligt i sista matchen.

Skulle HK Ankaret vara redo, rent sportsligt, för Allsvenskan?
– Ja, det tror jag definitivt. Jag tror att vi hade hävdat oss bra i de nedre regionerna i Allsvenskan idag.
– Vi ska ha ett möte med styrelsen i januari om framtiden. Ska vi ta steget upp ska det inte vara något kortsiktigt projekt – utan då vill vi etablera oss. Då krävs det mer av både spelare och föreningen och det är ett steg jag tror att alla klarar av att ta, säger Lindvall.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close