HandbollLUGI

Dragan Brljevic klar för två nya år i LUGI

LUGI meddelade under måndagen att man förlänger ytterligare två år med Dragan Brljevic. Det blir Dragans tionde och elfte säsong i damelitlaget.

LUGI skriver i ett pressmeddelande:
“Med Dragan vid rodret har damerna aldrig varit mer framgångsrika, semifinaler i SM och Europa Cupen 2011 och därefter SM-finaler 2012 och 2013 och semifinaler 2014 och 2016.”
– Med resultaten som Dragan har visat genom åren ser vi väldigt positivt på den kommande utvecklingen. Talangutvecklingen i LUGI som Dragan är en stor del av skapar förutsättningar för att nå klubbens målsättning om ett framtida SM Guld. Det känns bra att kunna fortsätta med kontinuiteten runt Dragan i vår fortsatta strävan att ha ett av landets bästa damlag. Han har en förmåga att utveckla spelare som få tränare har, säger LUGIs klubbchef Patrik Bengtsson
– Jag är glad över att få fortsätta med ett av landets mest talangfulla lag. Att få chansen att jobba med unga utvecklingsbara spelare är väldigt inspirerande. Jag hoppas och tror att klubbens och mitt långsiktiga tänk även fortsättningsvis ska göra oss till en seriös utmanare till topplagen i SHE, säger Dragan.

I sitt pressmeddelande skriver klubben vidare:
“Dragans träningsfilosofi innebär mycket fokus på individuell teknik såsom fotarbete, smidighet, skott-och passningsteknik. Talangutvecklingen är något klubben satsat mycket på under Dragans ledning och vi kan idag stoltsera med flertalet landslagsspelare i de olika landslagen, nu senast i EM med inte mindre än fyra nyckelspelare som utgjorde viktiga delar av Sveriges trupp, även fem spelare som fortsatt till en proffskarriär utomlands via klubbens medvetna spelarutveckling.”

Lyssna på Dragan i vår pod Hutteboll:

Hutteboll #25 – Möt Dragan Brljevic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close