Lunds VKNyheterVolleyboll

Härlig helg för Lunds VK

Lunds VK följde upp lördagens seger mot Linköping med att även besegra Sollentuna i volleybollens elitserie.

Segern i Arena Satelliten togs med 3-1. Det såg dock riktigt mörkt ut när hemmalaget vann ett jämnt första set och hade ledning med 24-20 i andra. Då stod Lund för en makalös vändning som till slut gav vinst med 25-27. Glädjen visste inga gränser när Johan Svensson blockade ner setbollen.

Till slut blev siffrorna 26-24, 25-27, 23-25, 16-25.

– Vi förtjänade egentligen inte att vinna det andra setet efter svajigt spel med många dåliga aktioner och låg energi, men det blev ett tydligt exempel för oss att man aldrig ska ge upp, säger en nöjd Oskar Borna, lagkapten i Lund i ett pressutskick.

Setvinsten gav laget välbehövlig energi och ett psykologiskt övertag när tredje set närmade sig sitt avgörande. Ännu ett jämnt set slutade med övervikt för Lunds VK efter ett nytt spektakulärt blockpoäng på setbollen, denna gången av Oskar Borna. Fjärde set blev till stor del en transportsträcka då Sollentuna tappade geisten.

– Vi ska vara extremt glada över att vi får med oss tre poäng idag, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush.

– Den här matchen var på många sätt tuffare än den igår mot Linköping och Sollentuna pressar oss verkligen till max.

Martin Bergman gjorde ännu starkare insats än mot Linköping. Totalt plockade Bergman smått osannolika 25 poäng vilket ger en summa på 44 poäng från helgens båda matcher, siffror en center egentligen inte ska kunna nå på åtta spelade set.

I och med segern kopplade Lunds VK ett starkt grepp om den så viktiga femteplatsen till fortsättningsserien i februari.

– Förutom att en slutspelsplats säkras innebär den tuffare matcher mot topplagen i serien, något som så klart motiverar och som vi verkligen behöver. Det återstår dock tre matcher av grundserien innan vi är där och det gäller att vi gör jobbet i varje match om vi ska komma dit, betonar Alloush.

Laget tar nu lite julledighet och nästa match spelas på andra sidan nyår borta mot Falkenberg den 13:e januari.

Foto: Petter Borna

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close