skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Sista sekunden-parad räddade HK Malmö från förlust mot AIK

HK Malmö hade alla möjligheter i världen att säkra segern mot AIK, men fick nöja sig med 22-22. Och när matchen var över var det bara en frilägesräddning av Robin Paulsen Haug i sista sekunden som stod mellan laget och en pinsam förlust.

I den första halvleken hade HK Malmö 7-1 och 10-5, men tappade till 12-10. I den andra hade HK Malmö en sen ledning med 21-17. Men AIK åt sig ikapp igen som man gjort flera gånger tidigare i matchen och efter en av många Malmömissar fick man tio sekunders anfall vid ställningen 22-22 – och ett avslut i bra läge.

Som Robin Paulsen Haug (bilden) alltså räddade.

– Klart att jag är kluven. Det gick bra för mig. Samtidigt ska vi givetvis vinna och det hade varit mycket roligare att få göra en segerräddning, konstaterade Paulsen Haug bestämt.

Har ni svårare att spela mot de sämre lagen?

– Det är ju det där med inställningen. Men vi kan bara jobba vidare och hitta en jämnare nivå i våra prestationer. Nu har det varit mycket upp och ner.

Dan Beutler stod första halvleken och du den andra, Var det ett förutbestämt byte, eller berodde det på matchutvecklingen?

– Det var bestämt från början med den reservationen att om Dan gjorde en fenomenal insats och tog nästan allt skulle han stå kvar. Vi skulle värdera det i pausen och då stod vi fast vid planen. Han börjar ju bli lite äldre också…

Beutler var inte dålig, men Paulsen Haug var bättre. HK Malmös många misstag gjorde att han fick göra flera frilägesräddningar och ytterligare ett par parader. Tillsammans med Jim Andersson, som hade fin utdelning, men utnyttjades för lite, var han lagets klart bäste spelare. Anton Blickhammar var länge ensam att hota i skyttet när Robert Månsson brände och Fredrik Lindahl aldrig kom till. Mot slutet var det dock Blickhammar som brände tre raka avslut och tappade bollen.

AIK kämpade intensivt och spelade smart. I båda halvlekarna kom man in i matchen igen när man började spela sju mot sex i anfallen och AIK utnyttjade materialet maximalt. I stort sett var det samma spelare som matchades i alla de 60 minuterna.

HK Malmö klarade bara att utnyttja det och driva upp tempot den första kvarten, då laget var överlägset.

– Vi gick ju också runt på få spelare, påpekade HKM-tränaren Stian Tönnesen.

– Det stora problemet var våra misstag. Vi gjorde ju bland annat ett felaktigt byte.

En tidig skada på Kassem Awad ställde också till det. Han kunde bara vara med i början.

I AIK gjorde förre H43-spelaren Pavle Karacic en stark insats.

AIK har nu efter en mycket lång förlustsvit tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna, fyra av dem har man dessutom vunnit.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close