skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård-spelare klar för Jönköpings Södra

I år var Jetmir Haliti utlånad från FC Rosengård till Landskrona BoIS. Men istället för att återvända till Malmöklubben kommer han att ta steget över till Jönköpings Södra.

Därmed blir det fortsatt spel i Superettan där han i år spelade tolv matcher för BoIS.

– Jönköpings Södra tog kontakt och när jag träffade dem presenterade de ett upplägg som övertygade mig om att en flytt dit är det bästa för min fortsatta utveckling. Klubbens ambition att bli ett allsvenskt lag igen passar mig, precis som lagets sätt att spela. De vill satsa på en offensiv fotboll, säger Jetmir Haliti.

Kontraktet är skrivet på tre år och han kommer att flytta upp till Småland.

– Träningen startar den 7 januari. Då ska jag vara på plats. Än så länge vet jag inte så mycket om truppen och känner inte så många, men det löser sig snabbt.

_ J Södra är ju dessutom kvar i Svenska cupen, så det blir kul tävlingsmatcher nästan direkt, säger Jetmir Haliti.

I cupen har J Södra lottats mot AIK, Örgryte IS och Norrby IF.

FC Rosengård – som Haliti fortfarande tillhörde – och Jönköpings Södra är överens om övergången för den 22-årige wingbacken..

– Personligen är jag väldigt glad för Jetmirs övergång till Jönköping Södra IF, då det är ett kvitto på att han har vuxit som spelare. Det är ett steg i rätt riktning för hans fortsatta fotbollskarriär, där åren i FCR har bidragit till ett bra fundament, konstaterar FC Rosengårds sportchef Valentino Lai i ett pressutskick.

Förutom i FC Rosengård och Landskrona BoIS har Jetmir Haliti spelat i KSF Prespa Birlik och BK Olympic.

Ole Törner

Foto: BIldbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close