IshockeyNyheterRedhawks

Redhawks föll i toppmötet mot Växjö

Efter ett kortare uppehåll var Malmö Redhawks åter tillbaka i SHL. För motståndet stod Växjö Lakers – ett lag som visat god form på sistone. En form som Redhawks fick erfara, Ett tufft möte med Växjö slutade med förlust för Malmö. 

Christopher Nihlstorp gjorde comeback i Malmö-målet efter en dryg månads frånvaro. Senast Nihlstorp vaktade kassen i SHL var i den smärtsamma 0-9-förlusten mot Skellefteå.

Christopher Nihlstorp var tillbaka i SHL efter en dryg månad utan speltid. Foto: Bildbyrån

Redhawks hade kallat tillbaka två backar från IK Pantern: Matias Lassen och Linus Cronholm. Den förstnämnda fanns med i kvällens matchtrupp. Redhawks saknade skadade backarna Anton Öhman och Anton Mylläri. Malte Setkov var iväg med det danska juniorlandslaget.

En intensiv start från hemmalaget Växjö Lakers. Dock gick den vassaste chansen, inledningsvis, till Malmö. Axel Wemmenborn kom fri, men denne nekades av en vacker plock, signerad Viktor Fasth.

En mållös första period där båda lagen skapade farliga målchanser. Malmö drog på sig ett flertal utvisningar, vilket höll tillbaka deras offensiva produktion.

Utöver tidigare nämnda var Niklas Arell tillbaka i spel efter frånvaro. Trots risk för uppstartssträcka för backen gavs denne en hel del speltid i kvällens match.

I mitten av den andra perioden skulle Växjö bryta dödläget i matchen. Ett vackert klapp-klapp-spel – och ett Redhawks-försvar i osynkat tillstånd – resulterade i att Linus Fröberg kunde sprätta upp pucken bakom en chanslös Christopher Nihlstorp.

Med mindre än minuten kvar skulle de tillresta Malmö-supportrarn få jubla. Kvittering genom Axel Wemmenborn. Ett mål som fick genomgå videogranskning, men som slutligen godkändes. Skönt för Redhawks, som spelat upp sig under den andra periodens slutskede.

Tidigt i en tredje perioden skulle Växjö återta ledningen. Slarv i Malmö-försvaret utnyttjades med skrämmande effektivitet, när hemmalaget satte 2-1.

8:59 kvar av matchen kom även 3-1 för Växjö. Redhawks-försvaret åter överspelat och kostsamt straffat.

Malmö gjorde en kraftansträngning i slutet för att försöka skapa liv i matchen. Man tog bland annat ut målvakten, men föga hjälpte detta Redhawks kvitteringsjakt.

Matchen slutade 3-1.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close