skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF hämtar Uwe Röslers förre assistent från England

MFF har fått en ny assisterande tränare. Rob Kelly har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2020 och tillträder sin tjänst när truppen återsamlas i början av nästa år.

För huvudtränaren Uwe Rösler är 53-årige Kelly långt ifrån en ny bekantskap.

I juni 2015 rekryterades han till Leeds United FC för att assistera Rösler. Duon följdes senare åt till Fleetwood Town FC.

Rob Kelly föddes i Birmingham i England. Under sin aktiva karriär som fotbollsspelare tillhörde han bland andra Leicester City FC och Wolverhampton Wanderers FC, men en ryggskada tvingade honom att avsluta karriären som 24-åring.

Han har stor erfarenhet både som huvudtränare och assisterande tränare efter att i tolv år ha arbetat i flera engelska klubbar. Han inledde som ansvarig i Leicester City FC och har sedan dess haft samma position i bland annat Sheffield Wednesday FC och Nottingham Forest FC. Rob Kelly kommer senast från rollen som assisterande tränare i League 2-laget Bury FC.

– Malmö FF är en inspirerande förening med fin historia. Det var ingen tvekan när möjligheten dök upp att få arbeta för en så stor klubb. Jag arbetade som ungdomstränare i Blackburn under tiden då Roy Hodgson var huvudtränare och han talade alltid väl om Malmö. Jag ser fram emot utmaningen och längtar redan efter att få komma igång, säger Rob Kelly i ett pressutskick och fortsätter.

– Som tränare gillar jag att vara ute på fotbollsplanen och hjälpa spelarna att göra framsteg. Jag är här för att bidra till att klubben fortsätter i rätt riktning. Det händer bra saker här och det ska vi bygga vidare på.

MFF:s sportchef Daniel Andersson välkomnar Kelly.

– Rob är professionell, seriös och har stor erfarenhet. I England har han arbetat som tränare i många år i flera olika roller. Han är en vass instruktör på träningsplanen, inte minst i det defensiva arbetet.

– Hans driv och synsätt tror vi kommer att passa bra ihop med vår övriga stab. Sedan är det förstås positivt att han har arbetat ihop med Uwe tidigare och att de trivs tillsammans, säger han i pressutskicket.

På Bury FC:s hemsida har managern Ryan Lowe uttalat sig.

– Rob anslöt till min stab inför 2018-19 års säsong tillsammans med de övriga medlemmarna i teamet. Han var mycket erfaren och en god coach, men när det här dök upp kunde vi inte stå i vägen.

Ole Törner

Foto: Malmö FF

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close