IK PanternIshockeyNyheter

Nu ska både poängen och publiken komma för Pantern

Efter ett kort uppehåll väntar tre raka bortamatcher för IK Pantern i HockeyAllsvenskan. Sedan är det äntligen dags för den första hemmamatchen i nyrenoverade Malmö Isstadion.
För att fira det har klubben bestämt att det blir fri entré den 6 januari mot Västervik.

– Kan vi få över 1 000 åskådare hade det varit en fantastisk nystart. Vi är värda det, säger Panterns tränare och sportchef Viktor Stråhle.

Nu kan han summera de 14 matcherna i den tillfälliga hemmahallen på Rosengård. Det blev elva förluster och bara nio poäng. Sämst i serien.

Borta var segern över AIK senast ingen skräll. På resande fot har Pantern tagit 27 poäng. Det är bäst i serien!

– Jag vet inte varför det blivit så här. Totalt har vi faktiskt bara gjort ett par riktiga plattmatcher. Men hemma har vi ofta tappat tålamodet. Segern mot AIK var dock extra skön eftersom vi haft samtal i laget med högt i tak och tjocka väggar. Precis det vi talat om fungerade. Förhoppningsvis ska det fortsätta att göra det.

Mot AIK visade de två nyförvärven Makai Holdener och Albin Johansson att de med stor sannolikhet kommer att tillföra mer och mer till laget.

– Albin är en lugn och trygg back. Han kommer inte att finta bort tre spelare och göra mål. Ja kanske någon gång. Men han är framförallt en stabil, lugn, skridskostark och laglojal spelare. Makai är en stark offensiv spelare med målsinne och en bra teknik. Än syns det att han inte spelat särskilt mycket under en rätt lång tid. Men den rosten kommer att försvinna efter ett tag och han gör redan nytta, säger Viktor Stråhle.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har plockat fram ett specialodds för IK Panterns slutplacering:

IK Pantern att sluta bland de åtta bästa lagen: 5.45

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close