H65HandbollNyheter

Två år till i H65 Höör för Emma Lindqvist

Emma Lindqvist är klar för två nya år i H65 Höör.
– Det är fantastiska nyheter för H65. I Lindqvist har vi seriens bästa försvarare och kontringsspelare. Hon blev dessutom utsedd till Sveriges bästa mittnia förra säsongen, säger tränare Ola Månsson i ett pressutskick.

OV Helsingborg-fostrade Emma Lindqvist har kritat på ett tvåårskontrakt med H65 Höör. De två tidigare säsongerna har inneburit ett SM-guld, ett SM-silver och en Challenge Cup-final, bland annat. Dessutom har hon fingrat på A-landslaget och ingick i den bruttotrupp som presenterades inför EM nyligen.

– Jag har tagit stora steg i min utveckling i H65 Höör och trivs väldigt med både laget, ledarstaben och ledningen i övrigt. Visst drömmer jag om att bli handbollsproffs utomlands en dag och det är inspirerande att se hur lagkamrater tagit just det steget, kommenterar Lindqvist som bor kvar i Helsingborg.

Emma Lindqvist spelar helst centralt i försvaret, men har inte minst den senaste säsongen tagit allt större ansvar framåt i sin roll som mittnia.
– Båda rollerna är roliga och man utvecklas mycket av att träna med och mot de bästa spelarna i Sverige. Jag känner mig inte klar i Höör utan vill uppleva fler SM-guld och fler framgångar i Europacupen.

Tränaren Ola Månsson hymlar inte med att det är en viktig förlängning som sänder signaler.

– Emma Lindqvist kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling i H65 och vi vill förbli i toppen av  SHE. Det här innebär att vi har bättre förutsättningar för att lyckas med det, säger Månsson.

Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close