HandbollIFK KristianstadLUGI

IFK Kristianstad ryckte i toppen – fjärde raka förlusten för LUGI

IFK Kristianstad ryckte sönder LUGI, vann med 35-26 inför 1 927 åskådare i Arenan och ryckte därmed även i toppen av tabellen i Handbollsligan.

LUGI hade en riktigt bra period i matchen. Minuterna före pausen gick laget från underläge 10-15 till pausställningen 15-15. Då utnyttjade man snyggt en rad tekniska fel av Kristianstad.

Men i den andra halvleken såg det precis likadant ut som de första 20 minuterna. IFK Kristianstad var bättre i kontringarna, vann målvaktskampen och höll skärpan uppe både bakåt och framåt.

– Vi höll igång i 60 minuter och gjorde jobbet. Då blir vi bra, sa Valter Chrintz i Sportkanalen.

Han var stensäker på straffarna och hyfsad i de övriga avsluten och kom upp i sju mål. Men han var långt ifrån nöjd med den egna insatsen.

– Jo med straffarna. Men annars missade jag några kontringar och det stämde inte fullt ut för mig.

Bäst i IFK Kristianstad var istället giganten Arnar Arnarsson (bilden), som också gjorde sju mål, och Leo Larsson i kassen.

I LUGI var åttamålsskytten Alfred Jönsson överlägsen. Han höll inte kvar laget i matchen – sista 25 var det inget snack om vilket lag som skulle vinna – men han såg till att försprånget inte blev pinsamt stort. Mot slutet gav LUGI-tränaren Tomas Axnér dessutom de unga spelarna på bänken rejält med speltid.

Snart möts lagen igen. På annandagen tar IFK Kristianstad emot LUGI.

– Lite grann slutspelsstuk. Jag tycker bara att det är roligt. LUGI är ett bra lag som det är kul att möta och vinner vi ger det bra utdelning i tabellen, sa Valter Chrintz.

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close