FotbollMalmö FFNyheter

Inga nya avtal för fem MFF-spelare

Fredrik Andersson, Walter Viitala, Sixten Mohlin, Teddy Bergqvist och Anton Kralj kommer inte att spela i MFF nästa säsong.

Samtliga har avtal som går ut och MFF kommer inte att teckna några nya med dem

Att Bergqvist, Kralj, Mohlin och Andersson skulle lämna har varit klart sedan tidigare. Nu meddelar alltså MFF att även Walter Viitala, som kom till MFF i somras från Viborg FF, har spelat färdigt i klubben.

– Vi rekryterade Walter med kort varsel för att täcka upp för Fredrik Anderssons skada. Det är en duktig målvakt som snabbt kommit in i gruppen. Han har gjort bra ifrån sig på den knappa speltid han fått, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Målvakten Fredrik Andersson anslöt till MFF från Örgryte IS sommaren 2015. Han gjorde allsvensk debut i guldmatchen 2016 borta mot Falkenbergs FF och har sammanlagt vaktat MFF-buren i tio allsvenska matcher. Han var erbjuden nytt kontrakt, men vill ta chansen att söka mer speltid på något annat ställe.

– Fredrik har hela tiden varit professionell och stöttande i sin roll. Han har fungerat bra i målvaktsgruppen tillsammans med Jonnie, Johan och Mathias. Det är inte alltid lätt att vara andremålvakt, men han har varit pålitlig och gjort bra insatser när han fått chansen. Nu har han meddelat att han vill ha en ny utmaning och det respekterar vi, säger Daniel Andersson.

Sixten Mohlin, som varit MFF-spelare under fyra lånesäsonger, har redan hittat en ny adress. Han ska spela för Östersunds FK och fortsätter därmed att vara allsvensk. I år representerade han Dalkurd FF. Tidigare har han varit i Kristianstad FC och Västerås SK.

– Sixten har tillhört MFF under en lång tid, men inte varit här i träning på ett bra tag. I Dalkurd fick han gott om speltid och nu har han gjort klart med nästa steg, konstaterar Daniel Andersson.

19-årige anfallaren Teddy Bergqvist skrev på ett lärlingskontrakt med Malmö FF den 1 december 2015. Han gjorde allsvensk debut i oktober 2016, när han byttes in på tilläggstid i 4–2-vinsten borta mot BK Häcken. Ett år äldre vänsterbacken Anton Kralj har varit på lån till Gefle IF i Superettan sedan sommaren 2017.

– Teddy är en glad kille med en härlig karaktär. Han var ung när han skrev på lärlingskontrakt och kom upp i A-truppen. Han har fått erfarenhet i Superettan, men vi har tuff på konkurrens på anfallssidan och bedömer inte att han är aktuell för att konkurrera hos oss i nuläget. Anton är en duktig spelare som kommit upp genom våra egna led. Han har gjort bra ifrån sig i Gefle, men vi har gjort bedömningen att det i dagsläget inte räcker till en plats i vår trupp, säger Daniel Andersson.

Anon Kralj testtränade nyligen med Örebro SK.

Ole Törner

Foto: MFF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close