HandbollLUGINyheter

LUGI tappar Hampus Jildenbäck – klar för fransk storklubb

Från och med den 1 januari 2019 kommer 31-årige LUGI-stjärnan Hampus Jildenbäck att spela för den franska klubben Saint-Raphaël Var HB.

Klubbarna har kommit överens om en omedelbar övergång.

– Det är otroligt roligt för Hampus att få denna chans men också för LUGI att klubben kunnat vara en del av hans utveckling för att nå sina mål, både som landslagsspelare och nu en proffskarriär utomlands. LUGI:s talangutveckling handlar inte bara om tekniska färdigheter, mycket handlar om hur du utvecklas som individ och hur du använder dina drivkrafter med fokus på rätt saker för att nå målen. Hela LUGI önskar Hampus lycka till och ser fram emot när Hampus levererar franska japaner i framtiden, säger klubbchefen Patrik Bengtsson på LUGI: hemsida.

LUGI mötte Saint Raphaël i gruppspelet i Men’s EHF Cup 2018. Den franska klubben, som varit finalist de senaste två åren, tog sig då vidare från gruppspelet och gick till final där man förlorade mot Füchse Berlin som också var i LUGI:s grupp samma år. Just  nu ligger Saint Raphaël sexa i franska ligan och har namnkunniga spelare som Dipanda, Sarmiento, Lynggaard och Caucheteux i truppen.

– Jag vill tacka Lugi för många fina år i klubben, framför allt Tomas Axnér som har betytt väldigt mycket för mig både som handbollsspelare och människa. Jag kommer såklart att sakna mina lagkamrater och hoppas de gör en bra vårsäsong och tar Lugi långt i slutspelet, säger Hampus Jildenbäck.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close