FotbollMalmö FFNyheter

MFF-finansierad dörr räddade Skånecup-spel i Kombihallen

Ett beslut av Fritidsförvaltningen i Malmö har ställt till det rejält för klubbarna som vill arrangera tävlingar i Kombihallen. På grund av brandskyddsskäl tilläts inte längre mer än strax över 100 åskådare i hallen. För att kunna genomföra Skånecupen utan problem har MFF därför bekostat arbetet med att bygga en ny stor utrymningsdörr.

– Det brådskade och var en rätt stor operation. Därför gick vi in och tog kostnaden, säger MFF:s sportchef för U16 och neråt, Per Ågren.

– Men den större nya branddörren kan vi tillfälligt ta in 600 åskådare och komma upp i den vanliga kapaciteten. När vi spelar Skånecupen i Kombihallen är det ofta väldigt många som vill titta. Vi har i år även satt upp bättre läktare på långsidan, en enkel sådan med tre trappsteg, som ska underlätta för alla att följa matcherna.

Kostnaden för den nya dörren är cirka 20 000 kronor. Troligen kommer det dock att behövas en mer permanent lösning och en större investering för att Räddningstjänsten ska godkänna upplägget vid nästa tillsyn. Den ytterligare kostnaden, betonar Per Ågren, vill man att Malmö stad ska stå för.

– Det var för att få till stånd en snabb lösning till årets turnering som vi gick in. En permanent lösning tycker vi dock inte är vårt bord.

”MFF-dörren” löser publikkapaciteten till Skånecupen, som spelas i Baltiska Hallen och Kombihallen och i år lockat närmare 500 lag, men kom för sent för att hjälpa de övriga klubbarna som arrangerar turneringar i Kombihallen.

Oxie SK flyttade sin stora turnering Tomtecupen till Oxievångs sporthall och BK Olympic flyttade sin Trianon Olympic Cup till Bunkeflo Arena.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close