FotbollMalmö FFNyheter

Många fler lag i Skånecupen – matcherna tv-sänds

Efter flera års tillbakagång har arrangören MFF nu vänt trenden rejält i Skånecupen. När upplägget av turneringen lades över på MFF i Samhället gjordes flera förändringar, som gett resultat. I år kommer 499 lag till spel på Stadionområdet.

– Vi var nere kring 300 lag. Sedan ökade vi till 360, ifjor hade vi 425 och nu är vi uppe i 499. Lite otur att stanna precis under 500, men den gränsen tar vi nästa år, säger Per Ågren, MFF:s sportchef för U16 och nedåt.

Efter att ha försökt i stort sett sedan den gigantiska ungdomscupen startade för 55 år sedan har MFF till den här upplagan även lyckats ta över kioskförsäljningen i Baltiska hallen.

– Det kommer att leda till ett lite ändrat och utökat utbud med inte bara de traditionella burgarna och korvarna. Vi gick helt enkelt in och köpte loss rättigheterna från innehavaren under två veckor, berättar Per Ågren.

Samarbetet med FIFH med en speciellt klass för parasport fortsätter och så även sargspelet i de yngsta klasserna.

– Sargspelet har gett exakt de effekter vi hoppades på. Vi mätte tiden med boll i ett par matcher för de yngsta. Tiden med boll och då även tillslagen fördubblades.

Ytterligare en nyhet för i år är en sjuårsklass.

– Vi öppnade för en pojk- och en flickklass i den åldern. Tyvärr kunde vi sedan inte dra igång på flicksidan eftersom där inte kom några anmälningar. Men vi försöker igen till kommande turneringar. Att yngsta flickklassen är F9 och att det finns pojkklasser under den beror alltså på att det inte anmäldes några lag på flicksidan, betonar Per Ågren.

Han berättar också att MFF och en extern aktör i år kommer att filma alla matcherna.

– Det blir ett test på hur stor efterfrågan är. Matcherna filmas och erbjuds i ett pay per view-system. Lite av en marknadsföringsgrej och en service för alla som inte kan se matcherna på plats.

Matcherna i Skånecupen spelas i Baltiska Hallen och Kombihallen på Stadionområdet. Med ett undantag. På grund av många anmälningar i juniorklassen kommer ett par av matcherna i den en eftermiddag att avgöras i Bunkeflo Arena

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Läs mer:

Texten inför förra årets Skånecup

MFF:s förändringar har fått fart på Skånecupen igen

Gårdagens artikel om den MFF-bekostade branddörren som räddade publikkapaciteten i Kombihallen.

MFF-finansierad dörr räddade Skånecup-spel i Kombihallen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close