skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheter

Rögle-spelaren nobbas i slutgiltiga JVM-truppen

Det blir inget spel i junior-VM för Rögles Nils Höglander. Den 18-årige anfallaren var en av tre spelare som fick kliva av när juniorernas förbundskapten anmälde den definitiva truppen till JVM som inleds den 26 december i Vancouver i Kanada.

På morgonen den 27 december svensk tid inleds junior-VM i Kanada. För svensk del med match mot Finland.
Inför mästerskapet togs en bruttotrupp ut, som åkte till Kanada för en dryg vecka sedan. Truppen innehöll bland annat två Rögleanfallare, Nils Höglander och Lucas Elvenes.

Efter det inledande VM-lägret, som inkluderat två träningslandskamper, så har förbundskapten Tomas Montén tagit ut den svenska truppen som bantats med tre spelare, en back och två forwards.

Efter JVM-genrepet mot Danmark (seger 3-1) fick bland annat Rögleanfallaren Nils Höglander det trista beskedet att han inte får lämna den svenska JVM-truppen.

– Tufft val, det är tre jätteduktiga hockeyspelare och härliga killar. Men i slutändan var det ändå den här 23-mannatruppen vi kände att vi ville gå till JVM med. Vi tackar Hugo, Nisse och Jacob för en bra camp och ett härligt jobb och önskar dem lycka till med sina fortsatta säsonger, säger Tomas Montén i ett pressmeddelande.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close