skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKNyheter

Melvin Frithzell om flytten till IK Frej Täby

Den tidigare Kvarnby IK-spelaren kom, via IFK Värnamo och FC Helsingör, till Landskrona BoIS under förra säsongen. Där blev det mål i debuten – men efter det lyfte det aldrig för Melvin Frithzell. Nu är 22-åringen klar för Superettan-klubben IK Frej Täby. – Jag tänkte bara ”ja, vi kör”, säger han till Skånesport.

Melvin Frithzell kom till Landskrona BoIS under 2018, efter en mindre lyckad sejour i danska FC Helsingör. Med mål i debuten såg nya klubbvalet BoIS ut att kunna bli ett lyft för anfallaren. Men skador, liksom den mindre genuina relationen med tränaren Jack Majgaard Jensen, satte stopp för en potentiellt ljus tid i Landskrona. Efter BoIS degradering fick Frithzell inte förlängt – dock hade han själv gärna sett en fortsättning i klubben. Nu har 22-åringen skrivit på för Superettan-klubben IK Frej Täby. – Det känns väldigt bra, säger Melvin Frithzell till Skånesport.

Vad lockade med Frej?

– Jag träffade managern Stefan Olsson och fick en bra känsla direkt. Taktiken är jag bekväm med och allt annat kändes bara bra. Jag tänkte bara ”ja, vi kör”.

Fanns det några andra klubbar med i bilden innan du gjorde ditt val?

– Det fanns ett par klubbar från Superettan – men det var aldrig något konkret.

Du är anfallare i grunden, även om din position i BoIS varierade. Var ser Stefan Olsson dig?

– Han ser mig på samma position som jag ser mig: som anfallare.

Vad tar du med dig från tiden i Landskorna?

– Erfarenhet.

Hur var situationen i klubben, som du upplevde det?

– Helt ärligt så var det inte så kaotiskt som det beskrevs. Det var klara besked hela tiden, tycker jag. Inga problem alls.

I IFK Värnamo stod Melvin Fritzhell – som tidigare representerat bland annat Kvarnby IK och MFF:s u-lag – för en fin säsong. Foto: Bildbyrån

Hur har din julledighet sett ut?

– Några lediga dagar. Lite paddel och inomhusfotboll. Gymmet också. Håller igång ganska bra, känner jag.

IK Frej Täby hamnade på en hedersam 9:e-plats under förra säsongens Superettan. Melvin Frithzell hoppas ta nya kliv hos sin nya klubbadress.

– Jag vet att det är en klubb som är bra på att utveckla spelare. Jag känner några som spelat där tidigare, och de kan intyga. jag har bara hört gott om Frej som förening och om ledarna som är där.

Vad har du för personliga mål med kommande säsong?

– Att göra fler mål än mitt personbästa, 10 stycken. Sen att vinna så många matcher såklart och försöka utvecklas på äggen, avslutar Melvin Frithzell.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close