FotbollHusie IFIFK MalmöNyheter

Kalmar FF lånar ut nyvärvade Husie-talangen till IFK Malmö

Nyligen värvade Kalmar FF Husie IF:s stortalang Elias Olsson. Fram till sommaren kommer dock den allsvenska klubben att låna ut P15-landslagsspelaren till IFK Malmö.

– Vi fick en förfrågan och tyckte att det var en jättebra idé. Han är ung, men han har imponerat på träningarna. Nu får han ytterligare erfarenhet av A-lagsträning och spel innan han tar klivet över, säger IFK Malmös tränare Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

– Samarbete med klubbar högre upp är dessutom alltid bra och något jag vill ha.

Mittbacken Elias Olsson har redan spelat mycket i division 5 i Husie IF. Han debuterade i seniorlaget redan som 14-åring och var den nyss avslutade säsongen ordinarie i A-laget i division 5. Nu får han alltså även en vår i ett lag som satsar på toppstrid i division 2.

– Redan i år var vi nära kval till division 1. Det var först i de sista omgångarna vi oturligt tappade platsen. Nästa år ska vi ta ett steg till, vi ska jaga ännu hårdare när vi tappat bollen och spela ännu mycket snabbare, säger Nisse Persson.

Tre nyförvärv till är klara. Det handlar om Gustav Nordström från IFK Osby, Albin Sjöstrand Bjurnemark från Sjöbo IF och Colin Twetman från Hyllie IK. Alla är unga och Twetman och Sjöstrand Bjurnemark har redan tränat med IFK Malmö ett pass i veckan under säsongen. Centrale mittfältaren Gustav Nordström är brorson till förre MFF-, IFK Malmö-, LB07-, IFK Klagshamn-, Landskrona BoIS- och FC Rosengårdsspelaren Jens Nordström.

Noor Zadran, som hade kontrakt nästa år också, har återvänt från Landskrona BoIS och IFK Malmö har förlängt avtalen med Raslan Al Kurdi, Adi Hadzikadunic, Martin Holm, Victor Sköld, Robin Svensson, Tonny Tindberg och Philip Persson Lundgren.

Klubben förhandlar nu med ytterligare ett antal spelare från årets trupp och det lär bli några nyförvärv till. IFK Malmö kommer dock att tappa Sami Güngör till FBK Balkan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close