H65HandbollNyheter

15 mål av Mässing när H65 Höör körde över Kristianstad

Mikaela Mässing lämnade sporthallen i Höör på lätta ben efter 36-20 mot Kristianstad Handboll. Skytteligaledarinnan svarade för 15 (!) mål.
– Nytt personligt rekord. Så många har jag aldrig gjort tidigare, säger ”La Bomba” i ett pressutskick.

Värt att notera är att av de 15 målen var tre på straff, tre-fyra var rena niometersbomber – övriga var genombrottsmål. Mässing har annars blivit stämplad som en renodlad skytt.
– Jag ser mig själv som en genombrottsspelare lika mycket som en skytt.
Vad är det som gjort dig till en bättre genombrottsspelare?
– Tyngre vikter i gymet. Så enkelt är det. Jag orkar bära med mig kroppen in i och genom duellerna numera. fysiken sitter där på ett annat sätt och det är något jag fortsätter att utveckla.

Redan efter sju minuter kändes matchen avgjord. H65 hade gått upp till 7-1 när KHK:s tränare Ulf Schefvert kastade in sitt timeoutkort för första gången. 16-9 i paus blev till 36-20 efter full tid. Två ”givna” poäng och 16 nyttiga plusmål.
Emma Rask var näst bästa målskytt, fem mål, och hon var helnöjd med lagets insats.
– Efter LUGI-matchen, som vi inte var nöjda med trots seger, så ville vi få fart och fläkt på det. Målet var att försvara bra och springa som galningar och så tycker jag att det blev.
Ni är annars rätt nedtränade den här tiden på året?
– Ja, det måste vi vara för att bli som bäst till april-maj. Det känns ändå hyfsat piggt i benen och vi hade som oftast lite lättare träning dagen innan match.

Hur är det att spela sådana här matcher där det känns avgjort efter tio minuter?
– Ibland för man ha fokus på andra saker, som samarbeten mellan spelare i laget. Och som idag; vi hade pratat om att deras försvar lyfter på tvåan och då provade vi en rulle med vändning. Små taktiska tester som man har råd med. Sedan handlar det om att få upp självförtroendet rent
allmänt, inte minst för mig som haft det lit tungt under hösten.
– Nu känns det roligare att spela handboll. Efter uppehållet har jag tagit nya tag och försökt glömma höstsäsongen personligen. Jag fokuserar på att det är kul att spela handboll.
Elva raka segrar – är ni rädda för första förlusten eller ser ni er själva som oslagbara?
– Äsch, jag tänker inte att vi närmar oss en förlust men skulle heller inte säga att vi är oslagbara. Några av topplagen kommer att tappa poäng andra halvan av serien. Det är viktigt att vinna serien och det kommer troligen att bli jättejämnt, kanske rentav en målskillnadsaffär. Därför nyttigt med sådana här matcher, säger Rask
Tabelltvåan Skuru har ju också vunnit alla sina matcher – efter premiären som H65 vann i Nacka Bollhall med uddamålet.

Förutom Rask och Mässing måste även Gry Bergdahls målvaktsinsats framhållas. Och just målvaktsbesättningen är någonting som Rask hyllar.
– Självklart en jättefördel med två så bra målvakter; Gry och Jannike Wiberg. Jag vet inte hur ofta Ola skriker på träningarna att ”ni får fan börja göra mål, våra målvakter kan inte rädda allt”. Det är en otrolig trygghet för hela laget att ha två så bra målvakter.

Foto: Christoffer Borg Mattisson (Borg-Mattisson.se)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close