FotbollNyheter

Förre BoIS-spelaren till grekisk klubb: “Kul att testa proffslivet”

Han var med och förde upp Falkenbergs FF till kommande allsvenska säsong. Nu är den tidigare Landskrona BoIS-, Lunds BK-, MFF- och Höllviken-spelaren Erik Pärsson klar för ny klubb – grekiska OFI Kreta FC. 

2016 värvades Erik Pärsson till Landskrona BoIS, där han kom att bli en publikfavorit. 17 mål på 22 matcher gav honom en igen plats i BoIS-supportrarnas hjärtan. Efter succén bar det av till Halland och Falkenberg. Under sina två säsonger på Falcon Alkoholfri Arena har 24-åringen gjort bra ifrån sig, och en eventuell flytt skulle inte vara otrolig.

Nu är det klart att Erik Pärsson lämnar Falkenberg och svensk fotboll. Grekiska högstaliga-klubben OFI Kreta FC blir nya klubbadressen.

Erik Pärsson i Falkenbergs FF. Foto: Bildbyrån

Hur är känslan?

– Det känns väldigt bra! Det är en spännande klubb att komma till. Ska bli väldigt kul att testa på den grekiska ligan – och allt runt omkring – och testa mina vingar här, säger Erik Pärsson till Skånesport.

Vad var det med klubben som lockade?

– Det går ju inte att sticka under stolen med att allt runt omkring fotbollen också spelade in. Värmen, landet och att få testa på proffslivet ska kul. Det här var en chans att ta, helt enkelt. Klubben är i en situation där de behöver få igång målskyttet. Jag tror därför att det kommer finnas utrymme för mig.

När etablerades kontakten med Kreta FC, och fanns det några andra klubbar med i bilden?

– Det fanns några allsvenska klubbar som visade intresse, men det kändes aldrig aktuellt. Först när Kreta kom så  blev jag lite förvånad. Jag var chockad över hur mycket de faktiskt hade sett av mig. Men den senaste månaden har allt blivit mer och mer naturligt. Det känns väldigt bra!

Erik Pärsson kom till Falkenbergs FF 2016. Under sina två säsonger i föreningen mäktade han med 20 mål och var en viktig kugge i framgångarna.

Varför blev det ingen förlängning med Falkenberg?

– Svårt att säga… Efter två år kände väl både jag och klubben att det helt enkelt var rätt läge att inte förlänga.

Hur ser dina närmaste veckor i Grekland ut?

– Första träningen är redan imorgon, och då lär jag få en del information. Det har varit så mycket runt omkring att jag inte hunnit få reda på något. Nästa match är om två veckor, i cupen. Om jag är med då vet jag inte ännu, avslutar Erik Pärsson.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close