FotbollNyheterVittsjö GIK

Vittsjö-spelaren går till Juventus

Den italienska damligan fortsätter att växa och knyta till sig utländska spelare. Sist i raden av skandinaviska representanter är Vittsjö GIK-spelaren Sofie Junge Pedersen, som ansluter till storklubben Juventus FC.

Danskan gjorde sig bekant med svensk fotboll då hon, 2015, värvades till FC Rosengård. Två år i Malmö blev det innan mittfältaren lämnade för spanska Levante UD. Efter en säsong i södra Spanien togs flyttlasset åter till Sverige, Skåne och denna gång Vittsjö GIK.

Under den förra säsongen blev det endast 11 matcher för den danska landslagsspelaren – men det höll inte Juventus borta från att visa sitt intresse.

I mellandagarna meddelades det att Jung Pedersen ansluter till de italienska mästarna.

– Vi hade såklart velat fortsätta med Sofie i laget, men detta var en utmaning hon inte kunde tacka nej till. Vi hoppas kunna knyta till oss henne i framtiden, säger Vittsjö GIK:s sportchef, Erika Nilsson, till Skånesport.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close