IshockeyNyheterRedhawks

Dramatiskt när Redhawks tog revansch på Skellefteå

Årets sista match i Malmö Arena. Senast Malmö Redhawks och Skellefteå AIK möttes skrevs siffrorna till 9-0, i de senast nämndas favör. Ikväll skulle Malmö ta revansch för debaclet den 15:e november. En fin insats och bland annat två mål från Lars Bryggmans klubba såg till att bärga segern till Redhawks. 

Inför matchen hade Redhawks två raka förluster på kontot. En trend med det vitala syftet att bryta, med tanke på det jämna tabelläget i SHL.

I spelarväg hade man under veckan genomgått ett spelarbyte med IK Pantern. Martin Janohls hade tagit klivet ner i seriesystemet och IKP till förmån för inhämtade Nick Olesen, som går motsatt väg. På skadelistan finns Nichlas Hardt, Max Görtz och Anton Mylläri. Oscar Alsenfelt vaktade buren för Malmö under kvällen.

Dansken Nick Olesen fanns med, inhämtad från IK Pantern. Foto: Bildbyrån

“Kamp. Väldigt mycket kamp”, var Redhawkstränaren Peter Anderssons slagord inför matchen.

Precis som Peter Andersson predikat – kamp och fysiskt spel – var Malmö-spelrnas recept för de inledande minuterna. Tydligt var att man inte tänkte vika ner sig.

Malmö fick med sig en utvisning efter knappa 30 sekunder spel. Med knappt 30 sekunder kvar av powerplay-spelet hade man lyckats göra mål. Lars Bryggman, hårt jobbande framför Skellefteå-kassen, lyckades forcera in pucken till 1-0.

Den andra perioden blev mållös – men var inte desto mindre underhållande för det. En del kamp, målchanser och en allmän temperamentshöjning såg till att ge fortsatt liv och underhållningsvärde till matchen.

I början av den tredje perioden skulle Malmö-publiken få jubla igen. Denna gång var det Johan Olofsson som satte dit pucken, vackert assisterad av bland annat invärvade Nick Olesen.

Bara minuter senare kom även trean. Och återigen var det Lars Bryggman, som påpassligt kunde trycka in en retur. Forwardens femte mål för säsongen, och hans första på åtta matcher

Malmös målmässigt bekväma ledning var inte orättvis – men Skellefteå hade varit den tredje periodens bättre lag. Något som betalade sig när klockan precis tickat över 50 minuters spel. 3-1 och nerv i matchen igen.

Med 3:32 kvar att spela skulle ett nytt mål komma för Skellefteå. Dramatiska slutminuter följde därefter. Skellefteå plockade målvakten och hade flera farliga lägen till kvittering…

MEN Malmö höll undan och tog en vital seger. För kampen om tabellplacering, för bortraderandet av den två matcher långa förlustsviten.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close